מנות אישיות במטבח התאילנדי, או איך מכינים פאד תאי?

במדינה שמקדשת תרבות קבוצתית, נדיר למצוא מנות שמיועדות לאכילה אישית. הנה שלוש דוגמאות של יריב מלילי מהמסעדה בית תאילנדי לארוחה שלמה בצלחת

יריב מלילי, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פאד סיאו
צילום: דודו בכר
יריב מלילי, שף אורח

התרבות התאית בכללותה אינה תרבות של אינדיווידואלים, אלא תרבות קבוצתית ומשפחתית. על כן רוב הפעילויות בתאילנד, ובעיקרה גם התרבות הקולינרית, היא משותפת ובחברותא. המאכלים מוגשים למרכז השולחן, וכל סועד לוקח מהם לצלחת האורז שלו.

עם זאת, יש גם מנות המיועדות לאכילה אישית. מנות אלה לרוב מורכבות ממנת אטריות או מנת אורז שעליהן מונח תבשיל של בשר, דג או ירקות. אטריות, באופן כללי, הן מנות אישיות מטבען, לעומת אורז שמלווה לרוב ארוחות משותפות, אבל כמו בכל כלל - יש כמובן יוצאי דופן.

במקרים רבים יגישו במסעדות בתאילנד, בקטגוריות של מנות אישיות על אורז, את אותה מנה בשתי ורסיות. אחת על אורז, כמנה אישית, והשנייה לצד האורז, במרכז השולחן, כמנה שיתופית. אחת המנות האישיות הבולטות והמוכרות ביותר לחך המערבי מהמטבח התאי היא הפאד תאי מתחום האטריות והפאד קפאו מתחום האורז. את הפאד תאי, בניגוד למה שנהוג לחשוב, אוכלים התאים לעתים נדירות ואילו הפאד קפאו - אפשר לקרוא לו הגרסה התאילנדית להמבורגר ובפועל - בשר טחון מתובל ועסיסי על תלולית אורז עם ביצה מעל, אוכלים בתאילנד הרבה יותר.

כך תעשו שלושה מתכונים קלאסיים לארוחות מלאות בצלחת אחת:

מתכון לפאד סיאו – אטריות רחבות מושחמות ברוטב סויה שחורה

מתכון לפאד תאי קלאסי

פאד-תאי
צילום: דודו בכר

מתכון לפאד קפאו

פאד קפאו
צילום: דודו בכר

הפרקים הקודמים בסדרת הכתבות של יריב מלילי:

- המדריך השלם לקארי

- המדריך למרקים תאילנדים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ