בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מנות אישיות במטבח התאילנדי, או איך מכינים פאד תאי?

במדינה שמקדשת תרבות קבוצתית, נדיר למצוא מנות שמיועדות לאכילה אישית. הנה שלוש דוגמאות של יריב מלילי מהמסעדה בית תאילנדי לארוחה שלמה בצלחת

4תגובות
פאד סיאו
דודו בכר

התרבות התאית בכללותה אינה תרבות של אינדיווידואלים, אלא תרבות קבוצתית ומשפחתית. על כן רוב הפעילויות בתאילנד, ובעיקרה גם התרבות הקולינרית, היא משותפת ובחברותא. המאכלים מוגשים למרכז השולחן, וכל סועד לוקח מהם לצלחת האורז שלו.

עם זאת, יש גם מנות המיועדות לאכילה אישית. מנות אלה לרוב מורכבות ממנת אטריות או מנת אורז שעליהן מונח תבשיל של בשר, דג או ירקות. אטריות, באופן כללי, הן מנות אישיות מטבען, לעומת אורז שמלווה לרוב ארוחות משותפות, אבל כמו בכל כלל - יש כמובן יוצאי דופן.

במקרים רבים יגישו במסעדות בתאילנד, בקטגוריות של מנות אישיות על אורז, את אותה מנה בשתי ורסיות. אחת על אורז, כמנה אישית, והשנייה לצד האורז, במרכז השולחן, כמנה שיתופית. אחת המנות האישיות הבולטות והמוכרות ביותר לחך המערבי מהמטבח התאי היא הפאד תאי מתחום האטריות והפאד קפאו מתחום האורז. את הפאד תאי, בניגוד למה שנהוג לחשוב, אוכלים התאים לעתים נדירות ואילו הפאד קפאו - אפשר לקרוא לו הגרסה התאילנדית להמבורגר ובפועל - בשר טחון מתובל ועסיסי על תלולית אורז עם ביצה מעל, אוכלים בתאילנד הרבה יותר.

כך תעשו שלושה מתכונים קלאסיים לארוחות מלאות בצלחת אחת:

מתכון לפאד סיאו – אטריות רחבות מושחמות ברוטב סויה שחורה

מתכון לפאד תאי קלאסי

פאד-תאי
דודו בכר

מתכון לפאד קפאו

פאד קפאו
דודו בכר

הפרקים הקודמים בסדרת הכתבות של יריב מלילי:

- המדריך השלם לקארי

- המדריך למרקים תאילנדים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו