בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבעה מרקים ספרדיים קרים לימים חמים

גספאצ'ו קלאסי ועוד שלוש גרסאות מוכרות פחות של מרקים טעימים ומרעננים מהמטבח הספרדי של השף ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס

2תגובות
גספאצ'ו
דודו בכר

בקווי הרוחב שבהם שינויים עונתיים הם דרמטיים, סגנונות האכילה משתנים תדיר בחיפושם אחר נוחות מרבית. במהלך החודשים החמים של השנה, הספרדים פושטים בגדים ומחליפים בהתאם, את התבשילים במרקים קלים, בהירים וצחים. כמובן שמלך מתכוני הקיץ הוא  ללא ספק, הגספאצ'ו שנולד כמענה לצורך של החקלאים האנדו לסיים שנאלצו לעבוד בשדות בטמפרטורות גבוהות. הסיפור שלו הוא פשוט -  לוקחים עגבניות בשלות, מלפפון, פלפל, לחם לבן, שמן זית מעולה, חומץ, מים, ומעט שום מערבבים יחד עד שמעבר בבלנדר יהפוך אותם למרק קר. מרכיבים אלה, ותו לא, הם כל מה שנדרש בעבור גספאצ'ו אנדלוסי מסורתי אמיתי. עד לא מזמן הוא היה פופולרי רק בדרום ספרד, אולם עם עליית קרנו של המטבח הספרדי, אפשר למצוא אותו כמעט בכל תפריט קיץ שמכבד את עצמו – כמנה ראשונה קרה.

מתכון לגספאצ'ו קלאסי

למרות שהגספאצ'ו הוא כיום אחת המנות הספרדיות המוכרות ביותר בעולם, זה רק הוגן לציין כי המטבח הספרדי כולל מגוון רחב של מרקים קרים מעוררי תיאבון באותה מידה לא פחות. אגב, הגספאצ'ו הוא אפילו לא נציגה היחיד של אנדלוסיה בתחום המרקים הקרים, שכן האזור אחראי על לא מעט כאלה בשל האקלים החם שבו. שותף לגספאצ'ו למשל הוא הסלמורחו, בן דודו של המרק המפורסם, שמיד תראו גם את המתכון שלו.  כמו הגספאצ'ו גם הסלמורחו כולל עגבניות, לחם, שמן זית, חומץ ו שן שום.  אך במקרה של הסלמורחו  התוצאה הסופית היא  קרמית יותר וחמוצה פחות ומוגשת לרוב עם חתיכות קטנות של חמון איבריקו או ביצה קשה.

מתכון לסלמורחו מקורדובה

מרק סלמורחו מקורדובה
דודו בכר

המרק הקר השלישי במטבח האנדלוסי הוא האחובלנקו. אם גספאצ'ו מחובר רגשית לסביליה והסלמורחו מזוהה עם קורדובה, ואז האחובלנקו מקושר בלב ובנפש למלאגה.  עם המרק הזה נשאיר את הצבעים האדומים וכתומים מאחור, ונגיד שלום יפה לשנהב, שכן זהו מרק בגוון לבנבן כמעט. זהו למעשה הוא מרק קר המבוסס על שקדים, ומלווה באופן מסורתי על ידי ענבים או אפילו חתיכות קטנות של אבטיח.

מתכון לאחובלנקו דה מוקלינחו

אחו בלנקו דה מוקלינחו
דודו בכר

המרק הקר הרביעי שמציג המטבח הספרדי הוא הפורה דה נרנחה. כמו בגספאצ'ו גם כאן צריכים לחם לבן, חומץ, מלח ושום, אבל בניגוד לאחיו שהוזכרו מעלה הוא נותן מקום לבצל והתוצאה הסופית היא לא חמצמצה, אלא מעט מרירה.

מתכון לפורה דה נרנחה

פורה דה נרנחה
דודו בכר

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו