מתכון: פיצה פטריות

פיצה עם רוטב עגבניות קלאסי ובצק מצוין משודכים לפטריות פורטובלו ופטריות ירדן

ג'ורג'יו סופינו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיצה טריפונגי ג'ורג'יו סופינו
ג'ורג'יו סופינו, שף אורח

חומרים:

לבצק פיצה בסיסי:

250 גרם (כוס ו-3/4) קמח ועוד קצת לקימוח
1 כפית מלח
10 גרם שמרים יבשים
1 כפית סוכר
120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
30 מ"ל (רבע כוס) שמן זית

לרוטב עגבניות קלאסי:

50 מ"ל שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר מגורר על פומפייה דקה
קופסה של עגבניות מרוסקות מאיכות טובה
מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת

שני חופנים מלאים של פטריות פורטובלו ופטריות ירדן חצויות

גבינת גרנה פדנה או פרמז'ן מגוררות

ההכנה:

מתחילים עם הכנת הבצק:

מניחים את הקמח בקערת לישה.

בקערית ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את הסוכר. לאחר 10 דקות, עם הופעת קצף על פני המים, יוצרים שקע במרכז קערת הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים.

לשים בידיים או במיקסר עם וו לישה עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים שמן ומלח ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. מוציאים למשטח עבודה מקומח ויוצרים מהבצק כדור.

מסמנים X עם סכין ומניחים את הבצק שוב בקערה. מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים להתפחה (עד להכפלת הנפח). יוצרים מהבצק צורה של דסקית ומרדדים לפיצה בקוטר של כ-30 ס"מ.

הכנת הרוטב:

בסיר כבד מטגנים בצל ושום בשמן עד להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתאחדות הרוטב (הרוטב צריך להיות סמיך ומבריק), כשעה. מתבלים לפי הטעם.

הרכבת הפיצה:

על עיגול הפיצה הפתוח מורחים בתנועות מעגליות כמה כפות של רוטב עגבניות בצורה אחידה. משאירים 1.5 ס"מ של שוליים ללא רוטב.

מפזרים גבינת מוצרלה בצורה אחידה ומרווחת. על הגבינה מפזרים את הפטריות. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-25 דקות.

מוציאים מהתנור ומגררים מעל גבינת גרנה פדנה (גבינה ממשפחת הפרמז'ן).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ