מנות תאילנדיות קטנות לערב של בילוי ושתייה

קב קם, מנות מתובלות היטב, חריפות וארומטיות, מתלוות בתאילנד למשקאות חריפים. השף יריב מלילי ממסעדת בית תאילנדי, מביא שלוש דוגמאות

יריב מלילי, שף אורח, בית תאילנדי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יריב מלילי, שף אורח, בית תאילנדי

כמעט בכל תרבות התפתחו מנות קטנות שאמורות ללוות ערב של בילוי ושתייה. בתרבות התאית מנות אלה מכונות "קב קם". מנות הקב קם מאופיינות בטעמים חזקים, דומיננטיים, עזים וחריפים ומטרתן לאפשר להעביר ערב של שתייה בכיף ובניחותא. בארוחות מסוג זה האלכוהול מוגש נקי, ולא בקוקטיילים או במשקאות מעורבבים. בתאילנד נהוג להגיש משקאות חריפים על קרח.

על פי רוב, קב קם הן מנות שנועדו להישאר על השולחן פרק זמן ארוך. אלה מנות מתובלות מאוד, ארומטיות ומלוחות ורובן אינן מתובלות בסוכר לסוגיו, כדי שייאכלו בקצב אטי. בניגוד למנות רבות במטבח התאי, לרוב מנות הקב קם אינן מוגשות לצד אורז. את הקב קם מאפיינות גם מנות מרובות נוזלים, כמו טום יאם, שמעניקות לארוחה מגוון ומוסיפות לה מרקמים.

המחשבה שמאחורי מנות אלה היא שתפקיד האלכוהול הוא להעביר ולהחליק את הארומות והטעמים העזים של האוכל, בלי להאפיל עליו. הנה שלושה מתכוני קב קם נפוצים:

מתכון ליאם וון סן קונג

יאם וון סן קונג
צילום: דודו בכר

מתכון ללאב גאי

לאב גאי
מנות קאב קם קלאסיות, למשל לאב גאיצילום: דודו בכר

מתכון לקנג גאי פיקנג פה

קנג גאי פיקנג פה
צילום: דודו בכר

בפרקים הקודמים בסדרת הכתבות של יריב מלילי על המטבח התאילנדי:

המדריך השלם לקארי

שלוש מנות אורז חשובות במטבח התאילנדי

מנות אישיות במטבח התאילנדי

המדריך למרקים תאילנדים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ