בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מנות תאילנדיות קטנות לערב של בילוי ושתייה

קב קם, מנות מתובלות היטב, חריפות וארומטיות, מתלוות בתאילנד למשקאות חריפים. השף יריב מלילי ממסעדת בית תאילנדי, מביא שלוש דוגמאות

5תגובות

כמעט בכל תרבות התפתחו מנות קטנות שאמורות ללוות ערב של בילוי ושתייה. בתרבות התאית מנות אלה מכונות "קב קם". מנות הקב קם מאופיינות בטעמים חזקים, דומיננטיים, עזים וחריפים ומטרתן לאפשר להעביר ערב של שתייה בכיף ובניחותא. בארוחות מסוג זה האלכוהול מוגש נקי, ולא בקוקטיילים או במשקאות מעורבבים. בתאילנד נהוג להגיש משקאות חריפים על קרח.

על פי רוב, קב קם הן מנות שנועדו להישאר על השולחן פרק זמן ארוך. אלה מנות מתובלות מאוד, ארומטיות ומלוחות ורובן אינן מתובלות בסוכר לסוגיו, כדי שייאכלו בקצב אטי. בניגוד למנות רבות במטבח התאי, לרוב מנות הקב קם אינן מוגשות לצד אורז. את הקב קם מאפיינות גם מנות מרובות נוזלים, כמו טום יאם, שמעניקות לארוחה מגוון ומוסיפות לה מרקמים.

המחשבה שמאחורי מנות אלה היא שתפקיד האלכוהול הוא להעביר ולהחליק את הארומות והטעמים העזים של האוכל, בלי להאפיל עליו. הנה שלושה מתכוני קב קם נפוצים:

מתכון ליאם וון סן קונג

יאם וון סן קונג
דודו בכר

מתכון ללאב גאי

לאב גאי
דודו בכר

מתכון לקנג גאי פיקנג פה

קנג גאי פיקנג פה
דודו בכר

בפרקים הקודמים בסדרת הכתבות של יריב מלילי על המטבח התאילנדי:

המדריך השלם לקארי

שלוש מנות אורז חשובות במטבח התאילנדי

מנות אישיות במטבח התאילנדי

המדריך למרקים תאילנדים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו