שמונה דרכים להכין פריטטה לארוחת בוקר

איך לקבל חביתה זהובה מבחוץ ואוורירית מבפנים שתשדרג את הארוחה, ויש גם אופציה לטבעונים

הארץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פריטטה
רבות הדרכים להכין פריטטהצילום: לימור תירוש
הארץ

בתרגום חופשי פריטטה היא אכן חביתה, אבל אל תזלזלו בה, שכן בשביל המרקם האוורירי שלה צריך לעבוד קשה. הפריטטה צריכה להיות זהובה מבחוץ, רכה ולחלוחית מבפנים. פריטטה מכינים במחבת ברזל כבדה, ורק אם אין בנמצא נתפשר על מחבת טפלון. את הביצים לפריטטה טורפים בעדינות, רק כדי לערבב חלבון וחלמון, ועושים זאת רגע לפני הטיגון, שכן אם נניח את הביצים הטרופות יותר מדקה או שתיים אמנם נקבל עדיין חביתה, אבל זו תהיה שטוחה ודחוסה – כל מה שאינו יכול להיקרא פריטטה.

גם בתחום התיבול לפריטטה יש כללים נוקשים (לפחות אם הולכים על המתכון האיטלקי המקורי) ומתבלים אותה במעט מלח בלבד. אין צורך בפלפל או בכל תבלין אחר. תוך כדי הטריפה ניתן להוסיף לביצים ירקות או בצל קצוצים (כדאי, במיוחד אם אלו פטריות או ירק אחר עתיר נוזלים, להקפיץ את הירקות קלות בשמן זית ולגרום לנוזלים להתאדות ורק אז להוסיף אותם לביצים הטרופות).

במתכון המקורי מטגנים את הביצים מכל צד, אבל כיוון שמדובר בפעולה מעט מסובכת במחבת ברזל, עם השנים החלו להיווצר טריקים כאלו ואחרים. הנודע ביותר הוא שילוב בין טיגון לגריל ושליחת מחבת הברזל לתנור. בארץ אמנם אוהבים לתת לחלק האחרון קצת יותר מקום, אבל במקור  מדובר בדקה בערך, רק עד להתייצבות החלק העליון.

אספנו את מיטב המתכונים לפריטטה שתשדרג לכם את ארוחת הבוקר.

פריטטה בצל וגבינה

פריטטה עם בצל וגבינה
פריטטה עם בצל וגבינהצילום: דורעם גונט

פריטטה תפוחי אדמה

צילום: לימור לניאדו תירוש

הגרסה הספרדית לפריטטה

צילום: לימור לניאדו תירוש

פריטטה עם אספרגוס ופסטרמה

פריטטה אספרגוס
פריטטה אספרגוסצילום: דרימסטיים

עוד גרסה ספרדית עם תרד

טורטייה תפוחי אדמה ותרד
טורטייה תפוחי אדמה ותרדצילום: דן פרץ

פריטטה איטלקית כמו בספרים

פריטטה
פריטטה צילום: תומר אפלבאום

פריטטה עם נקניקיות צ'וריסו

פריטטה של השף ניר גוזמן
אל תשכחו את המזטים ליד, פריטטהצילום: תומר אפלבאום

פריטטה טבעונית עם קמח חומוס ומנגולד

פריטטה טבעונית עם מנגולד וקמח חומוס
פריטטה טבעונית עם מנגולד וקמח חומוס

מתכונים ורעיונות נוספים לארוחת בוקר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ