חמוץ, מתוק, עסיסי וקריר נפגשים בצלחת

בקיץ עדיף לסיים ארוחה במנה מרעננת וכיפית. השף ענר צלאל ממסעדת דלאל מציע שלושה קינוחי קיץ לעונה המהבילה

ענר צלאל, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ענר צלאל, שף קונדיטור אורח

קיץ בארץ הקודש – חום, לחות, ים, בריכה והרבה פירות.

ארוחות בקיץ, עדיף שיסתיימו במשהו חד ומרענן. התברכנו במגוון ענק של פירות – פירות יער, פירות נשירים, פירות טרופיים. צריך רק לבחור ולא להאפיל על טעם הפרי יותר מדי.

לפניכם שלוש גרסאות לקינוחי קיץ שעברו התאמה למטבח ביתי.

כאשר אני ניגש להתקין קינוח למסעדה, אני מנסה להתרכז בשילוב טעמים אחד מוביל: שילוב בין פירות יער לשמנת או בין פירות צלויים לקרם גבינת עזים.

כל שאר המרכיבים מדגישים את המפגש המוביל על ידי טעם, מרקם או שניהם, כך שאם רוצים לפשט את הדברים מספיק לשמור על שני מרכיבי הבסיס.

פירות יער מקומיים עם פנקוטת וניל ומרנג פריך

פירות יער מקומיים עם פנקוטת וניל ומרנג פריך
צילום: דודו בכר

פירות צלויים על קרם גבינת עזים ושטרויזל שומשום

פירות צלויים על קרם גבינת עזים
צילום: דודו בכר

טפיוקה קוקוס, סלט פירות טרופי וקרמל תמרהינדי

טפיוקה קוקוס, סלט פירות טרופי וקרמל תמרהינדי
צילום: דודו בכר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ