בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צפו

איך להכין בבית גלידות טילון ומגנום בלי מכונה ובלי לעבוד קשה

כך תכינו בפחות מעשר דקות עבודה טילון ומגנום דומים למקור וחוסכים את קניית הגלידות היקרות בחוץ

21תגובות
גלידה בסגנון מגנום ביתי
דודו בכר

כשייגמרו לנו כל הנושאים למחאה חברתית כדאי להיזכר בעוד כמה רעיונות, למשל, מחירי הגלידות בפיצוציות ובסופרים. כל הורה שעושה סיבוב קניות קצר עם הילד יודע שאי אפשר לצאת בזול עם מגנום או טילון, ושהפרידה בגלידרייה מ-15 שקלים עבור כוס קטנה אמנם נותנת חמש דקות של שקט — אבל הנזק בכיס הולך וגדל. ועוד לא דיברנו על כמות הסוכרים ושאר הרכיבים המלאכותיים בגלידה התעשייתית. כפריקים של ניסויים ביתיים לא יכולנו שלא לתהות האם ניתן להכין במקרר הביתי שלנו משהו דומה לאותן גלידות יוקרה — כל המגנומים והטילונים — גם אם אין לנו תואר גלסייר מבית ספר ללימודי קונדיטוריה בפריז.

פנינו אל השף גלסייר (גלידאי, בעברית) אייזיק נמרוד מגלידריית "ג'לטרייה" בצפון תל אביב וביקשנו את עזרתו. התנאים היו: בלי מכונה, בלי יותר מדי חומרים, בלי לעבוד קשה מדי ובעיקר — שייראו מיליון דולר. בקטנה. נמרוד לא נבהל ורקח את הגרסה הביתית והקלילה מאוד — פחות מחמישה מרכיבים ופחות מעשר דקות הכנה. הטריק, אומר נמרוד, הוא שמאותו בסיס אפשר ליצור כמה גלידות שונות, וצריך רק לרכוש מבעוד מועד את התבניות המבוקשות. כל המתכונים הם לפי כמויות של 5-8 גלידות אישיות.

גלידה בסגנון מגנום וניל קלאסי

חומרים:

500 גרם שמנת 

125 גרם סוכר לבן 

1 מקל וניל 

400 גרם שוקולד מריר / חלב/לבן

כלי עזר:

תבניות ארטיקים למקפיא

תבנית שטוחה

נייר אפייה

ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, חותכים את מקל הווניל לאורכו, ובעזרת סכין שולפים את גרגרי הווניל ומוסיפים לשמנת. מקציפים עד לקבלת קרם אוורירי ותפוח.

יוצקים לתוך שקית זילוף ומזלפים לתוך תבניות ארטיק ביתיות ומקפיאים למשך 3 שעות לפחות במקפיא הביתי.

ממיסים שוקולד על בן מארי, או לחילופין בפולסים קצרים במיקרו, מצננים מעט.

משחררים את הגלידות מהתבניות, וטובלים בשוקולד מהירות.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים מיד למקפיא למינימום 3 דקות או עד לקבלת שוקולד יציב וקפוא.

מוציאים מההקפאה ואוכלים מיד.

גלידה בסגנון מגנום אגוזי לוז

חומרים:

450 גרם שמנת 

120 גרם סוכר 

3 גרם מלח

60 גרם מחית לוז (להשיג בחניות אוכל או במעדניות)

400 גרם שוקולד מריר/ חלב/לבן

לקישוט: שברי אגוזי לוז קלויים

ההכנה:

מקציפים שמנת עם סוכר ומלח, לאחר קבלת קרם תפוח ואוורירי מקפלים בעדינות את מחית הלוז.

יוצקים לתוך שקיות זילוף ומזלפים לתבניות ארטיק ביתיות ומקפיאים למשך 3 שעות לפחות.

ממיסים שוקולד על בן מארי, או לחילופין בפולסים קצרים במיקרו, מצננים מעט.

משחררים את המגנום מהתבניות, וטובלים בשוקולד מהירות.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים שוב למקפיא- למינימום 3 דקות או עד לקבלת שוקולד יציב וקפוא.

מוציאים מההקפאה ואוכלים מיד.

גלידה בסגנון מגנום קרמל

חומרים:

80 גרם סוכר

450 גרם שמנת 

1 מקל וניל 

2 גרם מלח

400 גרם שוקולד מריר/ חלב/לבן

ההכנה:

בסיר מחממים סוכר עד לקבלת צבע קרמלי עדין. שופכים על הקרמל את השמנת ומערבבים היטב, מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.

מקררים את התערובת היטב למשך לילה במקרר.

למחרת מקציפים את השמנת-קרמל ויוצקים אותה לתוך תבניות ארטיק ביתיות ומקפיאים למשך 3 שעות נוספות במקפיא הביתי.

ממיסים שוקולד על בן מארי, או לחילופין בפולסים קצרים במיקרו, מצננים מעט.

מחלצים את הגלידות מהתבניות, וטובלים בשוקולד מהירות.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים מיד למקפיא למינימום 3 דקות או עד לקבלת שוקולד יציב וקפוא.

מוציאים מההקפאה ואוכלים מיד.

מתכון לטילונים קטנים

טילונים ביתיים
דודו בכר

חומרים (לשישה טילונים):

6 גביעי גלידה קטנים ואיכותיים

500 גרם שמנת מתוקה

125 גרם סוכר לבן

מקל וניל

200 גרם שוקולד חלב

כלי עזר:

תבניות קרח לקוביות מעוגלות או תבנית פרלינים

לקישוט:

פניני שוקולד 

ברסט שברים של אגוזים מסוכרים (להשיג בכל סופר או בחנויות מתמחות)

ההכנה:

מקציפים את השמנת, הסוכר ותוכנו של מקל הווניל.

ממיסים את השוקולד בבן מארי או בפולסים קצרים במיקרו, שופכים במהירות רבה את השוקולד המומס אל תוך הגביע ומיד מרוקנים אותו כך שיישאר רק ציפוי שוקולד בדפנות. מעמידים את הגביע בתבנית אפייה עם הפתח למטה.

כעת, עומדות שתי אפשרויות ליצירת גוף הטילון. הראשונה היא למי שמשתמש בתבנית קרח לקוביות מעוגלות: יוצקים את קציפת השמנת (הגלידה) לתבניות הקרח, על מנת שאלו יהוו אחר כך כדורים בראש הטילון. מכניסים להקפאה של שלוש שעות. למי שאין תבנית, יעבור ישר לשלב הכנסת הקציפה — עם שק זילוף בעל צנטר עבה יחסית. מפזרים קודם בתחתית הגביע מעט פניני שוקולד או ברס, ואז מזלפים את הקציפה עד לשלושת רבעי הגביע, ומוסיפים עוד קמצוץ של ברס או פנינים. כעת, מי שהקפיא כדורים בתבניות קרח מוזמן לשלוף אותם ולהצמיד לראשי הטילונים. מי שלא, יכול להמשיך לזלף עם הספירלה עד מעל שפת הגביע.

מכניסים שוב למקפיא לשלוש שעות לפחות.

מגישים ואוכלים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו