בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איזי ווק: שישה מתכונים מהירים למוקפצים אסיאתיים

בישול בווק הוא דרך מצוינת לצרף חומרי גלם מגוונים למנה קלילה, טעימה ומפתה אחת. השף דניאל שליט מווק ריפבליק יצר שישה מתכונים להקפיץ בקלות בווק הביתי

6תגובות
שנגחאי נודלס דניאל שליט
דודו בכר

בכל רחבי המזרח הרחוק אפשר למצוא מנות שמוכנות במהירות בווק, בדוכנים ברחוב, על עגלה עם גז קטן בשיטה של פעם, אבל גם במסעדות יוקרתיות. הבישול על ווק, או כפי שהוא קרוי במחוזותינו – המוקפץ – נחשב מאז ומתמיד לאוכל רחוב דרום-מזרח אסיאתי פשוט וקליל, שגם מוכן במהירות מול הסועד וגם נאכל בזריזות. לישראלים שביקרו במזרח הרחוק תמיד יש זיכרונות נהדרים מהמוקפץ המקומי שאכלו ברחובות בנגקוק, האנוי ושנגחאי.

בישול בווק הוא דרך נהדרת לצרף הרבה מאוד חומרי גלם שונים למנה אחת, שכוללת ירקות, בשר או פירות ים ורטבים שונים המשודכים לאטריות בגודל ובעובי משתנים. היופי בבישול בווק הוא שכמעט הכל הולך וכל "מוקפץ" יכול להפוך בקלות לארוחה שלמה.

לפני שנצלול אל המתכונים למנות מוקפצות בווק שכבר נחלו הצלחה בישראל, כדאי לזכור כמה דברים:

חשוב להשתמש בווק איכותי. אם אין, יש להשתמש במחבת טובה במיוחד. לצורך העניין הצטיידו גם בכפות טובות המתאימות לעבודה עם ווק.

את כל החומרים האסיאתיים אפשר להשיג ברוב הסופרים הגדולים וב"מכולות אסיאתיות" ולצייד עמם את המזווה, כך שגם אם נתקעתם עם שניים-שלושה חומרי גלם בבית תוכלו להקפיץ אותם בווק ויש לכם ארוחה חביבה.

יש לבשל את הירקות ככה שיתרככו מעט, אבל לא יהיו רכים לגמרי.

נדמה שלבישול בווק לא צריך ממש מתכון, ואפשר פשוט לזרוק הכל פנימה. ובכן, כן ולא. הרי אמרנו שכל מה שנזרוק לווק יעבוד, זה נכון, אבל ברחבי מזרח אסיה ישנן מנות ווק מקוריות שאין לטעות בהן ועל כן כדי לקבל את אותם הטעמים אין לשים במחבת אחת כמויות שעולות על מה שמוצג במתכון. מחבת אחת לא יכולה להכיל כמות גדולה מדי.

לפני ההכנה סדרו לעצמכם את כל המרכיבים חתוכים ומוכנים להקפצה בצלחות קטנות או על גבי קרש חיתוך / צלחת גדולה לפי סדר כניסתם למחבת. אם משתמשים בבשרים שונים, דגים ואפילו טופו, כדאי להשרותם קודם.

את האטריות יש לשבור לפני ההכנה, על מנת שלא יסתבכו יותר מדי במזון המוקפץ וייצרו עיסה לא מוצלחת.

רוצים להכין את המזווה והמקרר לבישול בווק? הנה רשימת חומרי גלם שתמיד טוב שיש בבית, בלי ועם קשר למתכונים שמיד תקראו כאן ויסייעו לכם להוציא את המיטב מהווק או פשוט לאלתר משהו בסוף היום: שמן תירס לטיגון, שמן שומשום (שימו לב: מדובר בתבלין ולא לטיגון), רוטב סויה משובח, רוטב הוי-סין (יש לשמור במקרר לאחר הפתיחה), פלפל שחור ולבן, ג'ינג'ר (יכול להיות טרי, טחון, יבש ואפילו כבוש), שום טרי או יבש, בוטנים קצוצים, קשיו, חומץ הדרים, שומשום שחור, קורנפלור, אטריות "סובה ראמן" מסולסלות, אטריות אורז עבות ו/או דקות, נודלס ביצים, בצל ירוק, ביצים וקליפת לימון.

מתכון לפאד תאי

פאד תאי דניאל שליט
דודו בכר

מתכון לצ'יקן סאטה

צ'יקן סאטה דניאל שליט
דודו בכר

מתכון לפאד סייאו

פאד סיאו דניאל שליט
דודו בכר

מתכון לשנגחאי נודלס

שנגחאי נודלס דניאל שליט
דודו בכר

מתכון לג'נרל צ'ו צ'יקן

ג'נרל צ'ו צ'יקן
דודו בכר

מתכון לבקר חצילים

בקר בחצילים דניאל שליט
דודו בכר

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו