בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארץ זבת חלב קוקוס: מנות הקוקוס של דרום תאילנד

חלב קוקוס הוא נוזל ארומטי ושומני שפופולרי מאוד באזורים שטופי השמש של תאילנד, שם משתמשים בו באין ספור מנות. השף יריב מלילי מבית תאילנדי בפרק שישי בסדרה

6תגובות
אורז עם מנגו וחלב קוקוס
לימור לניאדו תירו

בתרבויות טרופיות רבות הקוקוס נחשב לעץ החיים, ובצדק רב. הוא גדל בתנאים פיזיים שעצים מעטים גדלים בהם, למשל בסמוך לחוף הים ובטמפרטורות גבוהות רוב השנה. כעץ החיים בתרבויות אלה, הקוקוס מספק אין סוף צרכים: מענפיו בונים סוככים לבתים ומסיבי העץ והקליפות שלו מכינים מחצלות ובגדים.

בצורתו הטרייה והצעירה, פרי הקוקוס הירוק מספק מים מלאים מינרלים ואלקטרוליטים בריאים וגם בשר עדין במרקם ג'לי, שאפשר לאכול בכפית. מבשר הפרי הבשל אפשר להפיק שמן לבישול או לריפוי וגם חלב קוקוס עשיר לתבשילים ולקינוחים. אפילו קמח אפשר לייצר מקוקוס.

חלב קוקוס, שאין לבלבל בינו לבין מי קוקוס, מופק על ידי סחיטת הנוזל המתקבל מחליטת שבבים של בשר קוקוס במים חמים. מהנוזל הארומטי והשומני מכינים תבשילי קארי בסגנון דרום תאילנד.

אף על פי שנדמה לנו שהמטבח התאילנדי שטוף בחלב קוקוס, מעניין לגלות שהשימוש בקוקוס הוא תלוי אזור ואקלים. בעוד שבחבלים ובמחוזות שבצפון המדינה ובמזרחה באופן מסורתי כמעט ולא נעשה שימוש בחלב קוקוס, בדרום תאילנד שטופת השמש ועתירת האיים השימוש בחלב קוקוס נפוץ הרבה יותר.

כשאני מכין תבשילי קארי בבית או במסעדה, אני משתמש בטכניקות מסורתיות של סחיטת שבבי קוקוס לכל המנות. לשימוש ביתי פשוט וזול יותר לרכוש פחיות חלב קוקוס, המשווקות כיום לא רק במכולות האסיאתיות, אלא בכל רשתות השיווק ברחבי הארץ. 

טום קאה גאי - הגרסה של דרום תאילנדי לטום יאם עם עוף

טום קאה גאי
דודו בכר

קנג קיאו וון קונג – קדירת קארי ירוק בחלב קוקוס עם חצילים

קנג קיאו וון קונג
דודו בכר

בננות בחלב קוקוס לקינוח

בננות בחלב קוקוס
דודו בכר

לפרקים הקודמים במדור של יריב מלילי:

המדריך השלם לקארי תאילנדי

כל מה שרציתם לדעת על מרקים תאילנדים

מנות תאילנדיות קטנות לליווי ערב של שתייה ואלכוהול

שלוש מנות עם אורז

מנות אישיות במטבח התאילנדי - או איך מכינים פאד תאי?



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו