ירקות ירוקים במחבת: כשהתוספת הופכת למנה עיקרית

השף אמיר קרונברג ממסעדת גדרה 26 מציע ארבע מנות מפנקות, שבהן הירקות הם העיקר והחלבון בשר, פירות ים או טופו הוא רק תוספת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ירקות ירוקים במחבת
ירקות ירוקים במחבת עם תוספותצילום: אנטולי מיכאלו

מנה של ירקות ירוקים במחבת נולדה כשניסיתי לחפש תוספת למנות עיקריות, בדיוק אחרי סיבוב בשוק הכרמל הסמוך.

הכוונה המקורית היתה לקחת את התוספת של ירק מאודה ולשדרג אותה.

אני אוהב להסתובב בדוכני הירוקים בשוק ובכל פעם שהגיעו ירוקים חדשים הוספתי אותם למנה.

בסופו של דבר, אחרי שלקוחות התלהבו מהתוספת, הבנתי שיש כאן פוטנציאל למנה עיקרית בפני עצמה. צריך רק לשמור על העיקרון המנחה: הירקות הטריים הם העיקר והוורסטיליות שלהם חייבת להישמר, שכן היא מאפשרת להתאים להם כל דבר. וראו זה פלא, לפתע החלבון (סטייק טופו, בשר, פירות ים או פרגית) הפך להיות התוספת שליד.

להכנת המתכונים הבאים בבית כדאי לגשת בראש פתוח. אני בחרתי ירקות מסוימים, אבל אפשר להוסיף לירוקים במחבת כל דבר שאוהבים.

היתרונות של המנה הזאת רבים: ירקות ירוקים הם בריאים, המנה קלילה, נטולת פחמימות או גלוטן (אם מוותרים על הפריקי), טרייה מאוד ומסתדרת נהדר עם מנות של סוף הקיץ.

ירוקים במחבת – מתכון בסיס

רכיבים

4 שיני שום

רבע כוס יין לבן

2 כפות שמן זית

**חצי כוס פריקי מבושלת - אופציונלי

ירקות ירוקים אופציונליים:

ברוקולי (חצי קילו) ו-200 גרם שעועית ירוקה (כל הסוגים – רחבה, עדינה, שטוחה, לוביה), אפונת שלג, מנגולד, תרד, קייל, באקצ'וי, כרוב סיני, זוקיני, קישוא, במיה, אספרגוס ועוד

מלח ופלפל

פלחי לימון לעיטור

הכנה:

חולטים את הברוקולי והשעועית הנבחרת.

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים עיגולי זוקיני, ירק פריך נוסף כמו אפונת שלג, אספרגוס או במיה ושום ומטגנים כ-5 דקות, עד להשחמה קלה.

מוסיפים יין, ברוקולי, ושעועית.

מוסיפים 2 כוסות מנגולד קצוץ גס, עם הגבעולים.

מערבבים תוך כדי טיגון עוד כדקה.

מוסיפים את הפריקי - לא חובה.

מערבבים ערבוב אחרון ומגישים עם פלחי לימון.

צילום: דודו בכר

על בסיס תבשיל ראשוני זה, אפשר לשחק עם שאר התוספות כאן:

צילום: דודו בכר

סטייק טופו וקרם קשיו על ירקות ירוקים

צילום: דודו בכר

שרימפס וצזיקי עם מחבת ירוקים

צילום: דודו בכר

פרוסות של שייטל עם פרמזן ובלסמי

פרגית במרינדה עם מחבת ירוקים

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ