בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האושר התאילנדי הוא דג בנהר ואורז בשדה

בדרום תאילנד דגי ים הם בסיס למאות מנות, ובאזורי הפנים של המדינה מצטרפים לתפריט דגים ממקורות מים מתוקים. השף יריב מלילי (מבית תאילנדי) מציג שלוש מנות דג, מתוך מאות מהמטבח התאילנדי, שכדאי להכיר

3תגובות
מרק טום יאם
דודו בכר

כמו האורז, חלב הקוקוס והפאד תאי - המטבח התאילנדי מפורסם גם במנות הדגים שלו ולא בכדי. מנות דגה נמצאות בכל סוגי המאכלים – בין אם במרקים וסלטים, ובין אם ברטבים ומטבלים וכמובן בשלל מנות עיקריות. ובכן, אין זה פלא. דרום תאילנד מתפאר בשתי רצועות ארוכות של חופי ים; האחת פונה למפרץ תאילנד והשנייה לאוקיינוס ההודי, וביניהן יש לא מעט איים שתושביהם ניזונים מהים.

שתי הרצועות אחראיות על שלל עצום של דגה מגוונת, עם בונוס בדמות פירות ים כמו דיונונים, סבידה, שרימפס, לובסטר, מיני סרטנים ושלל צדפות – לאלה נקדיש את הפרק הבא. אך לא רק על דגת הים מתבסס המטבח התאילנדי, אלא גם על דגי אגמים ונהרות, שבהם נעשה שימוש נרחב במחוזות פנים המדינה.

על חשיבות הדגים במטבח התאילנדי מלמדת אמרה עתיקה, הגורסת כי אורז בשדה ודגים בנהר הם סממן האושר. יתרה מכך, נאם פלה, רוטב מי הדגים, הוא במידה מסוימת המקבילה התאית לרוטב הסויה שמקורו בסין והוא – על טעם הדגים שלו – נכלל בחלק ניכר מהמנות.

בתאילנדית, משמעות המלה "פלה" היא דג, אך בתפריטי המסעדות במדינה יש כמובן עשרות ומאות מנות דג. הנה כמה שמות שיש סיכוי רב למצוא בתפריטי המסעדות בטיול הבא בתאילנד:

פלה דוק – זהו שמה הכללי של משפחת השפמנונים, סוג הדג הנפוץ ביותר בנהרות ובמקווי המים המתוקים בפנים המדינה. שפמנון מוגש בכל שיטות הבישול, אך בגלל המרקם הקשיח של בשרו נעשה בו שימוש רב בעיקר בתבשילים.

פלה נין – מוכר בישראל בשם מושט. זהו עולה חדש שהגיע לתאילנד מאפריקה והפך לפופולרי בגלל קלות הגידול שלו. מוגש לרוב בטיגון עמוק או מצופה במלח וצלוי על הגריל.

פלה טו – זן של דג מסוג טרחון ממשפחת המקרלים, שהוא אחד הנפוצים ברצועת החוף. לרוב דג זה משומר באמצעות ייבוש במלח בשמש ולאחר מכן עובר אידוי.

פלה קרהפונג קאו קאו – הגרסה התאילנדית של סי באס. מוגש בכל שיטות ההכנה: טיגון, טיגון בציפוי, מוקפץ בווק, במרק טום יאם ועוד.

פלה קרהפונג דנג – סנאפר אדום (בתפריטי המסעדות) או פארידה. דג ים עם בשר לבן עדין, המתאים בעיקר למנות אידוי מעודנות בסויה.

במדור הפעם שלושה מתכוני דגים פופולריים:

טוט מאן פלה – קציצות דגים. מנה נפוצה מאוד בעגלות האוכל ברחובות וגם במסעדות קאב קם. בעגלות המזון של בנגקוק מגישים את הקציצות חמות ומשופדות על מקל במבוק היישר מתוך הטיגון, טבולות בשקית של רוטב צ'ילי מתוק. מתכון לטוט מאן פלה – קציצות דגים תאילנדיות

טוט מאן פלה
דודו בכר

מרק טום יאם דג – טום יאם הוא המרק התאי הקלאסי האולטימטיבי. מרק צח, ארומטי וחמצמץ בזכות עשבי התיבול התאיים המרכיבים אותו. נהוג לאכול אותו בכל שעות היום בחברותא. המרק מוגש בסיר על פתילייה במרכז השולחן, לצד אורז מאודה. מתכון למרק טום יאם פלה

מרק טום יאם פלה
דודו בכר

מנת דג מאודה – קלאסיקה המוגשת ברחבי המדינה במסעדות דגים מסורתיות וגם, בגלל קלות ההכנה, בבתים רבים. מתכון לדג מאודה

דג מאודה
דודו בכר

לפרקים הקודמים במדור של יריב מלילי:

המדריך השלם לקארי תאילנדי

כל מה שרציתם לדעת על מרקים תאילנדים

מנות תאילנדיות קטנות לליווי ערב של שתייה ואלכוהול

שלוש מנות עם אורז

מנות אישיות במטבח התאילנדי - או איך מכינים פאד תאי?

מתכונים עם חלב קוקוס מדרום תאילנד



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו