שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

קינוח לחג: סורבה תפוחים ועוגת דבש

אדם זיו מגלידריית בוזה היה צריך לנסוע לאיטליה כדי להעריך באמת את התפוחים שגדלים בחצר ביתו וליצור בעזרתם שילוב מפנק שמתאים בדיוק לשנה החדשה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סורבה תפוחים ועוגת דבש
צילום: תומר אפלבאום
רוני קשמין
רוני קשמין

"אין דבר יותר קלאסי, כמעט קלישאתי מהשידוך בין תפוח ודבש בחגי תשרי. לכן רצינו לקחת את המנהג של אכילת תפוח בדבש בחג – אבל לצקת בו משהו חדש", מספר אדם זיו, הגלידאי של גלידריית בּוּזה. את התפוח מחליף אחר כבוד סורבה תפוחים ירוקים חמצמץ, ואת מקום הדבש ממלאת עוגת דבש קלאסית וריחנית. ביחד מתקבל שילוב שלוקח מקצת מהטעמים המוכרים והאהובים, אבל בונה אותם מחדש כקינוח שמשלב מאפה חם ומבושם בתבלינים עם סורבה קר, שמצד אחד שובר את מפולת הטעמים החמים ועובר דרכם ומצד שני מאזן אותם.

"סורבה תפוחים הוא משהו שלקח לנו, הרבה מאוד זמן להכין", מודה זיו. "כשאתה גדל בצפון, ותפוחים הם חלק כמעט בלתי נפרד מהיומיום שלך, קשה להעריך מה יש לך ביד. הייתי צריך להגיע עד גלידריות באיטליה, שם התפוח נחשב אקזוטי ונוצץ יותר, בשביל להבין איזה אוצר היה לי כל הזמן בחצר הבית, ואפילו לא הסתתר. מבחינתי, השילוב שאנחנו עושים כאן, בין סורבה התפוחים לעוגת הדבש הוא כמו לקחת את זיכרונות הילדות שלי אל מגרש משחקים חדש. זה משהו שאנחנו מאוד נהנים לעשות, באופן כללי: ליצור משחק של מרקמים וטקסטורות, דרך השידוך בין מאפים לגלידות. סורבה תפוחים עם עוגת הדבש הוא רק דוגמה אחת, אמנם חגיגית, למשחק הזה, שהוא מעין ניסוי שהצליח. ואפשר לנסות אותו גם בבית".  

סורבה תפוחים ירוקים של גלידריית בּוּזה

סורבה תפוחים ועוגת דבש
צילום: תומר אפלבאום

עוגת דבש של מאפיית לחמים

סורבה תפוחים ועוגת דבש
צילום: תומר אפלבאום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ