בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קינוח לחג: סורבה תפוחים ועוגת דבש

אדם זיו מגלידריית בוזה היה צריך לנסוע לאיטליה כדי להעריך באמת את התפוחים שגדלים בחצר ביתו וליצור בעזרתם שילוב מפנק שמתאים בדיוק לשנה החדשה

תגובות
סורבה תפוחים ועוגת דבש
תומר אפלבאום

"אין דבר יותר קלאסי, כמעט קלישאתי מהשידוך בין תפוח ודבש בחגי תשרי. לכן רצינו לקחת את המנהג של אכילת תפוח בדבש בחג – אבל לצקת בו משהו חדש", מספר אדם זיו, הגלידאי של גלידריית בּוּזה. את התפוח מחליף אחר כבוד סורבה תפוחים ירוקים חמצמץ, ואת מקום הדבש ממלאת עוגת דבש קלאסית וריחנית. ביחד מתקבל שילוב שלוקח מקצת מהטעמים המוכרים והאהובים, אבל בונה אותם מחדש כקינוח שמשלב מאפה חם ומבושם בתבלינים עם סורבה קר, שמצד אחד שובר את מפולת הטעמים החמים ועובר דרכם ומצד שני מאזן אותם.

"סורבה תפוחים הוא משהו שלקח לנו, הרבה מאוד זמן להכין", מודה זיו. "כשאתה גדל בצפון, ותפוחים הם חלק כמעט בלתי נפרד מהיומיום שלך, קשה להעריך מה יש לך ביד. הייתי צריך להגיע עד גלידריות באיטליה, שם התפוח נחשב אקזוטי ונוצץ יותר, בשביל להבין איזה אוצר היה לי כל הזמן בחצר הבית, ואפילו לא הסתתר. מבחינתי, השילוב שאנחנו עושים כאן, בין סורבה התפוחים לעוגת הדבש הוא כמו לקחת את זיכרונות הילדות שלי אל מגרש משחקים חדש. זה משהו שאנחנו מאוד נהנים לעשות, באופן כללי: ליצור משחק של מרקמים וטקסטורות, דרך השידוך בין מאפים לגלידות. סורבה תפוחים עם עוגת הדבש הוא רק דוגמה אחת, אמנם חגיגית, למשחק הזה, שהוא מעין ניסוי שהצליח. ואפשר לנסות אותו גם בבית".  

סורבה תפוחים ירוקים של גלידריית בּוּזה

סורבה תפוחים ועוגת דבש
תומר אפלבאום

עוגת דבש של מאפיית לחמים

סורבה תפוחים ועוגת דבש
תומר אפלבאום

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו