שיהיה תמיד משהו במקרר: מתכונים לקציצות של השף אבי לוי

בתבשיל עם הרבה רוטב או מטוגנות, עם תפוחי אדמה או עם עוף, השף אבי לוי מגיש ארבע קציצות שתשמחו למצוא כשתגיעו הביתה

אבי לוי, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שופלור כרובית וקציצות
שופלור כרובית וקציצותצילום: אפרת ליכטנשטט
אבי לוי, שף אורח

קציצות. עם כל הכבוד לשניצל, אם צריך לבחור מהו המאכל של העם, התשובה תהיה ללא ספק - קציצות. כמי שראה אדם או שניים אוכלים קציצות, בעיני במאכל הזה טמון החיבור המשמעותי ביותר של אנשים עם אוכל. תקראו לזה אוכל של בית, אוכל מנחם או בכל קלישאה אחרת, הן תמיד מלאות בכל טוב והטעם שלהן יכול להחזיר אותנו לילדות בשנייה אחת. בין אם זה תבשיל קציצות ברוטב או קציצות מטוגנות, קציצות של תפוחי אדמה או קציצות של דג, זה אוכל שאני תמיד שמח למצוא כשאני מגיע הביתה ונראה לי שכמוני לא מעט אנשים.

כשבכל בית בישראל יש לפחות מתכון אחד מנצח לקציצות, האם יש עוד דרך להתעלות על כך? לטעמי יש והסוד לקציצה מוצלחת טמון בתוספת אקסטרה ירק ועשבי תיבול טריים, ומעבר לכך להשאיר אותה טבעית ללא תוספות מיותרות של ביצה או פירורי לחם. בקציצות לבישול יש להוסיף את עשבי התיבול שטופים ורטובים אל הבשר. בקציצות שמיועדות לארוחה על האש כמו הקבב ניתן וטוב להוסיף משקה סודה - בערך חצי כוס לקילו בשר. והנה עוד טיפ קטן - כדאי ללוש היטב את הבשר ולנסות לפרק את החלבון והשומן.

הנה ארבעה מתכונים לקציצות אהובות עלי במיוחד מתוך הספר "טעמים של בית":

קציצות עוף וחציל קלוי ברוטב עגבניות

קציצות עוף וחציל קלוי של השף אבי לוי
קציצות עוף וחציל קלוי של השף אבי לויצילום: אפרת ליכטנשטט

הקציצות של אדיר

הקציצות של אדיר
הקציצות של אדירצילום: אפרת ליכטנשטט

תבשיל שעועית עם קציצות מרגז

תבשיל שעועית עם קציצות מרגז
תבשיל שעועית עם קציצות מרגז, מתוך הספר טעמים של ביתצילום: אפרת ליכטנשטט

שופלור כרובית וקציצות

שופלור כרובית וקציצות
שופלור כרובית וקציצותצילום: אפרת ליכטנשטט

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ