תנו כבוד לפירות ים התאילנדיים

שרימפס, קלמארי, סרטנים, צדפות ולובסטרים: שתי רצועות החוף הארוכות בדרום תאילנד הפכו את האזור למעצמה של פירות ים. בשנים האחרונות הצטרפו לחגיגה גם המטבחים באזורים האחרים של המדינה. השף יריב מלילי (ממסעדת בית תאילנדי) עם שלושה מתכונים

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יאם פלהמוק (סלט קלמרי)
יריב מלילי, שף אורח

בתאילנד מגישים פירות ים בכל מקום – מפינות הרחוב ועד מסעדות יוקרה המתמחות בהם. כל סוגי פירות הים מוגשים באין ספור ורסיות: צלויים על גריל פחמים, מוקפצים בלהבות, בתבשילים, מאודים, במרקים, כבושים ואפילו מיובשים בשמש הטרופית הלוהטת.

בזכות שתי רצועות חוף ארוכות בדרום המדינה, האחת הפונה למפרץ תאילנד והשנייה לאוקיינוס ההודי, תאילנד מבורכת בפירות ים. בין אם מדובר על שרימפס, קלמארי, סרטנים, צדפות או לובסטרים, בתאילנד תמצאו הכל מכל ובשפע.

פירות ים בשוק בבנגקוק. התפשטו מהדרום לכל רחבי תאילנדצילום: ATHIT PERAWONGMETHA/רויטר

באופן מסורתי פירות ים נאכלו בעיקר באזורי החוף ונעדרו ממטבחי הצפון וצפון מזרח תאילנד. כל אזור בתאילנד עדיין שומר בקנאות על המאכלים המסורתיים שלו, אבל היום נכנסו מנות של פירות ים לכל המטבחים האזוריים במדינה. הסיבה לכך פשוטה: בשנים האחרונות יש מגמה גוברת של גידול מיני פירות ים, לרבות זני שרימפס, בשיטות מודרניות גם בפנים המדינה, לצד הפצה מסודרת מאזורי החוף.

אחרי שבמדור הקודם הכרנו שלוש מנות דגים קלאסיות תאילנדיות, הפעם ניתן כבוד לפירות הים. לפני שאתם נלחצים, את כל חומרי הגלם אפשר להשיג בקלות יחסית, בטח לקראת החורף שאנחנו עומדים בפתחו.

יאם פלהמוק (סלט קלמרי) – מנת קאב קם קלאסית, המוגשת לרוב באזורים קרובים לים. בגלל אופייה הטרי של המנה, כאשר מכינים אותה בבית מומלץ מאוד לעשות מאמץ ולהשתמש בדיונונים טריים. מתכון ליאם פלהמוק

צילום: דודו בכר

פאד קאפאו הוי – מנת צדפות זוגית חריפה וארומטית. מתכון לפאד קאפאו הוי

צילום: דודו בכר

פו פאד פריק פאו – סרטנים בביצים וצ'ילי. מתכון לפו פאד פריק פאו

צילום: דודו בכר

לפרקים הקודמים במדור של יריב מלילי:

המדריך השלם לקארי תאילנדי

כל מה שרציתם לדעת על מרקים תאילנדים

מנות תאילנדיות קטנות לליווי ערב של שתייה ואלכוהול

שלוש מנות עם אורז

קלאסיקות תאילנדיות עם חלב קוקוס

מנות אישיות במטבח התאילנדי - או איך מכינים פאד תאי?

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ