המבורגר קלאסי אחד עם חמש תוספות עולמיות

המבורגר ברוטב יין אדום, עם מטבוחה, או עם גווקאמולה וחלפניו, במדורה או בפריקסה. השפים אלעד לוי ונדב נצר (ממסעדת MeatKitchen) מביאים חמש גרסאות מפתות של המבורגר מצרפת, מרוקו, תוניסיה, ארצות הברית ומקסיקו

אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
המבורגר של מיט קיטצ'ן
צילום: שירלי סוויסה
אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים

ההמבורגר עבר גלגולים רבים במהלך השנים, וכבר מזמן אינו נחשב לג'אנק פוד או מאכל לילדים בלבד, אלא לקציצת בשר מכובדת המככבת בתפריטים רבים של מסעדות שף נחשבות ברחבי העולם.

ברוב המנות ההתייחסות היא לקציצה החל סוג הבשר דרך ההכנה ועד למידת העשייה, אבל לדעתנו אחרי שבחרנו בשר מצוין הגיע הזמן לתת מקום של כבוד לתוספות עצמן. כך החלטנו ליצור אינטרפרטציה משלנו למנת ההמבורגר, אחרי שמכינים את הקציצה הקלאסית. אפשר לקרוא לזה המדריך לתוספות משוגעות ומשגעות ואפשר לקרוא לזה בקיצור - מסביב לעולם בחמישה המבורגרים. החל מהלחם בו מוגש ההמבורגר ועד לשילוב הרטבים והתוספות המוגשות עמו, שאבנו השראה מחומרי גלם המזוהים עם מדינות שונות וכך נולדו להם המבורגר קלאסי על לחמניית בריוש עם כבד אווז וברוטב יין אדום, או המבורגר עם נאצ'וס וגוואקומלה או שילוב מוצלח בין המבורגר לפריקסה, עם סלט תפוחי האדמה בפנים. על כן, התחילו עם המתכון הבסיסי להמבורגר הקלאסי ואחר כך חשבו - איזו תוספת ממש עכשיו מתחשק לכם? לפי זה בחרו את המתכון.

לפני שנכיר את המתכון הבסיסי להמבורגר הנה כמה טיפים למנצחים לקציצה עצמה: כאשר מכינים את הקציצה חשוב מאוד להוסיף את מי הסודה על מנת לרכך את ולאוורר את הבשר.

חשוב לערבב היטב את הבשר עם המרכיבים הנוספים על מנת שהחלבון יופרש מהבשר, החלבון הוא שקושר את הבשר ומונע את התפרקות הקציצה.

לאחר הכנת הקציצות ממסת הבשר יש להשאיר את הבשר במקרר לשלוש שעות, על מנת שהקציצה תיתפס וכך בזמן הטיגון אינה תתפרק.

מתכון להמבורגר קלאסי

מתכון להמבורגר צרפתי עם רוטב יין אדום

המבורגר כבד אווז
צילום: שירלי סוויסה

מתכון להמבורגר מרוקאי

המבורגר מרקש
צילום: שירלי סוויסה

מתכון להמבורגר מקסיקני

המבורגר מקסיקאי
צילום: שירלי סוויסה

מתכון להמבורגר מדורה אמריקאי

המבורגר פריקסה
צילום: שירלי סוויסה

מתכון להמבורגר פריקסה

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ