בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

שייק גויאבות

משקה שכורע תחתיו מרוב טעם, גוף וויטמינים במיוחד לעונת הסתיו

תגובות

מי שיש לו עץ גויאבות בחצר קצת מיואש בעונה זו בגלל הריח ובגלל תועפות הפרי, שציפורים כבר טיפלו בו לפני שנשר מן העץ. למרבה הטרגדיה, יש בקרב האוכלוסייה לא מעט אבירי-דמות-היגון שבחצרם (גם בלב תל אביב, אגב) צומחות המון גויאבות והם מתעבים את הפרי מעמקי נפשם. הרי אין כמעט אדם שלא פיתח כלפי גויאבה יחס לוהט של הערצה או משטמה.

שייק גויאבות
דרימסטיים

גם המעריצים הגדולים של הפרי, אלה שלעניות אפם זהו הסמן המובהק ביותר של סתיו ישראלי וממטר ראשון (איפה?), עומדים נבוכים מול הגרעינים. אסכולה אחת גורסת לסלק אותם, והשנייה - להיצמד אל הבשר המתוק והטעים שבין הגרעינים, ולסנן את המשקה לפני ששותים.

המתכון הזה מציע שני מהלכי עלילה: שייק עם גרעינים, ובלי. בנוסף לכך מוצעת גם אופציה דיאטתית מספקת, כיוון שערבול קרח, חלב ופרי מניב בכל מקרה משקה מעובה ובעל גוף. אני מעדיפה את הגרסה שבה טוחנים את כל הפרי, גם את הגרעינים, ומסננים.

חומרים (ל-6 כוסות שייק):

החשוב ביותר: בלנדר. מעבד מזון לא יבצע את העבודה.

3 כוסות חתיכות גויאבות (עם או בלי גרעינים)

3 כפות דבש או 5 כפות חלב מרוכז ממותק

1 כוס חלב

1 כוס מים

1 כוס קרח

חומרים ל"שייק" דיאטתי: ממירים את הדבש בממתיק מלאכותי ומשתמשים בחלב דל שומן. מוסיפים מעט תמצית וניל או שקדים.

הכנה:

1. שוטפים היטב את הגויאבות, קוטמים קצוות ומסירים חלקים נגועים, אם הפרי הגיע מהעץ הפרטי או זה של השכנים.

2. כאן העלילה מתפצלת: אפשרות אחת היא לחצות את הגויאבות לאורך, להוציא בכפית את כל הגרעינים ומה שביניהם ולזרוק, לחתוך את בשר הגויאבה על קליפתו, איך שיוצא, ולשים בבלנדר. אפשרות ב': לקטום את קצות הפרי, לחתוך אותו יחד עם גרעיניו ולשים בבלנדר.

3. מוסיפים לבלנדר את כל החומרים מלבד הקרח, ומערבלים היטב במהירות נמוכה. מגבירים מהירות עד למקסימום.

4. כאשר הפרי טחון היטב, מוסיפים את הקרח, ומערבלים שוב; מתחילים במהירות ערבול נמוכה ומגבירים אותה.

5. אם טחנתם את הפרי על גרעיניו - זה הזמן לסנן: קערה רחבה עם פיית יציקה ועליה מולבשת מסננת טובה. מסננים תוך בחישה בכף גדולה ויודעים מראש שכמה גרעינים יסתננו פנימה בכל זאת.

טועמים: אם המשקה אינו מתוק דיו לחיככם, ממתיקים עוד קצת בדבש או בממתיק מלאכותי.

יוצקים לגביעים גבוהים ויפים, כראוי למשקה נאצל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו