אופים עם ילדים: לחם קופים

מחפשים בילוי עם הילדים בבית שיניב תוצאה טעימה במיוחד? נעם תמיר עם מתכון יצירתי ומגרה שלא תוכלו להפסיק לנשנש

נעם תמיר, עכבר העיר | צילום: נעם וגל תמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לחם קופים
לחם קופיםצילום: 87772065 / Photos.com / Getty Im

אחד הדברים היותר כיפיים בעיניי באפייה ובישול הוא המגע במצרכים בזמן ההכנה וכמובן האכילה עם הידיים. מניסיוני, הילדים רק מחכים כבר לרגע שבו יוכלו להתפלש בקמח, בבצק ורק לגעת, לערבב ולחוש את כל החומרים. לכן המתכון ללחם קופים הוא מושלם עבורם, גם בשל התהליך וגם בזכות האכילה עצמה.

הסיבה לכך שקוראים למאפה הזה "לחם קופים" היא שאוכלים אותו רק באמצעות הידיים. אין שום אופציה אחרת לחתוך אותו חוץ מאשר עם היד. לנו המבוגרים זה נראה לפעמים לא בסדר לאכול בידיים ואנחנו רק מחכים להזדמנות שיאשרו לנו לעשות זאת. כשהסברתי לסאני מדוע המאפה נקרא כך, ראיתי איך עיניה מנצנצות וחיוך גדול עולה על פניה. היא כמובן ישר שאלה מתי תוכל לגעת כבר בבצק. היה לי ברור שכך ירגיש כל ילד שיכין את המתכון. לאחר שהלחם היה מוכן, כולם ניגשו לתבנית תוך רגע כדי לבצוע חתיכות מהבצק החם והמגרה הזה. ראו הוזהרתם - זה ממכר! הלחם עצמו לא מתוק, אלא רק הציפוי, ובכל זאת אי אפשר להפסיק לנשנש ממנו. זה מתכון מעולה לאירוח של ילדים ומבוגרים, כשמה שעושה את הכל מושלם הוא ליקוק האצבעות בסוף כשנותרים סוכר וקינמון על כל האצבעות. מקווה שגיריתי אתכם מספיק בשביל לרוץ לקנות את החומרים ולגשת ישר לעשייה. בתיאבון!

מצרכים לעוגת קוגלהוף (תבנית עגולה עם חור באמצע):

לבצק:

2 ורבע כפיות שמרים טריים ("שמרית")
1 כוס מים פושרים
1/4 כוס סוכר
2 כפיות שמן
חצי כוס קמח
1 ביצה
1/2 כף מלח
3-4 כוסות קמח (תלוי בדביקות הבצק)

לציפוי:

1/2 כוס חמאה מומסת (120 גרם - חבילה קטנה + קצת פחות מרבע חבילה קטנה)
1 כוס סוכר חום
2 כפות קינמון

כלים:

קערה גדולה, קערה בינונית, קערה קטנה לביצה, כף, מטרפה/ מזלג, מגש להנחת הכדורים, סיר קטן/כלי שמתאים למיקרוגל, שתי צלחות מעט עמוקות, תבנית קוגלהוף, תבנית אפייה סטנדרטית.

אופן ההכנה:

» מחממים תנור מראש ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית בתרסיס שמן/ חמאה.

» בקערה הגדולה מערבבים ביחד את השמרים, המים, הסוכר, השמן וחצי כוס קמח. מניחים בצד עד שהתערובת מתחילה לבעבע (בין 5-10 דקות).

» שוברים לקערה הקטנה את הביצה וטורפים. לאחר מכן מעבירים אותה לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד.

» מערבבים בקערה בינונית נפרדת את המלח והקמח ואז מוסיפים אותם לקערה הגדולה. מוסיפים קמח עד שהתערובת אחידה והבצק נוח לעבודה (לא דביק מידי אך גם לא יבש מידי). לשים בעזרת הידיים כמובן - מניסיון, הילדים מחכים לשלב הזה מהרגע שהתחלתם להכין.

» יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כדור פלאפל (אפשר גם גדולים או קצת קטנים יותר - תלוי בכם) ומניחים בצד.

» ממסים במיקרוגל או בסיר קטן את החמאה עד המסה מוחלטת. מעבירים אותה לצלחת.

» בצלחת נוספת מערבבים את הסוכר החום והקינמון.

» מגלגלים את כדורי הבצק בחמאה המומסת ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון. מניחים את הכדורים בתוך התבנית אחד ליד השני ואז עוברים לשכבה מעל.

» לאחר שמסיימים לצפות את כל הכדורים, מכסים במגבת ומניחים בצד להתפחה במשך חצי שעה.

» אופים במשך כ-20-25 דקות עד שהבצק מזהיב.

» מחכים מעט שיתקרר ואז הופכים על גבי צלחת וניגשים לעבודה. בתיאבון!

טיפים:

» כפי שכתבתי במתכון, גודל הכדורים לגמרי תלוי בכם. אנחנו הכנו כדורים גדולים יחסית, אבל אפשר לשחק עם הגודל לפי בחירתכם. בכל מקרה הכל יתחסל בסוף.

» הכי טוב לאכול את העוגה כשהיא עדיין חמה מהתנור - אני בספק אם תצליחו להתאפק מעבר לכך, אבל אם כן, מומלץ לחמם כחצי דקה במיקרו לפני שאוכלים כדי להחזיר את הטריות וכמובן את הריח המדהים שלה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ