אופים עם ילדים: מיני פיצות ליום נעים

עם זיתים, פטריות והמון גבינה. מה יכול להיות יותר טעים מפיצה? נעם תמיר עם מתכון קליל וטעים לפיצות קטנות. התוספות עליכם

נעם תמיר, עכבר העיר | צילום: נעם וגל תמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פיצה ביתית
פיצה ביתיתצילום: דורעם גונט

לאחרונה יוצא לי לשמוע מהרבה הורים על ההתלבטות שחוזרת על עצמה כמעט בכל יום - מה נכין לארוחת ערב? הילדים מורעבים ועייפים, לכם היה יום ארוך איתם או בעבודה וכל מה שבא זה רעיון מהיר אבל גם טעים. כאשר חשבתי על רעיונות לארוחות ערב בשיתוף עם הילדים, הפיצה ישר עלתה לראשי מאחר ואני מוכנה לאכול כל ערב את הבצק הטעים הזה. בעיניי השילוב בין בצק לגבינה צהובה הוא פשוט מושלם בכל צורה שהיא - פסטה, בורקס, סמבוסק והמלכה היא כמובן הפיצה!

» החופש הגדול - כל הכתבות
» 
אופים עם ילדים: כל המתכונים
» מתכוני ארטיקים כיפיים
» מאפינס שוקולד בגביעי גלידה

אפשר כמובן להכין פשוט "פיצה פיתה" בימים בהם אין כח או זמן להמתין, אבל אם רוצים להשקיע ממש קצת יותר, אפשר להכין בצק טעים וריחני כמו בפיצריות. עם תוספות או רק עם רוטב וגבינה, עם זיתים או פטריות או אולי שניהם? ואולי לנסות משהו חדש? הכל תלוי ברמת המוכנות של הילדים להתנסות בתוספות כמו טונה, בצל, עגבניות, אננס ואחרות. הפעם בחרנו בתוספות ה"רגילות" שילדים בדרך כלל אוהבים - זיתים, פטריות ותירס. אפשר גם להיות יצירתיים עם הצורות של הפיצות. סאני למשל הכינה פיצת לב ופיצת חילזון. תוך 20 דקות יש לכם פיצות טעימות, ריחניות והילדים יכולים להיות שותפים לכל שלב ושלב בתהליך הכנתן. אפילו אפשר להספיק לעשות להם מקלחת בזמן שהפיצות בתנור. אפילו סאני לא האמינה שייקח כל כך מעט זמן להכין את הפיצות. כשאמרתי לה שאנחנו תיכף מסיימות היא הסתכלה עליי מופתעת ואמרה "אני חייבת ללמד גם את אמא להכין את המתכון הזה כי זה כיף שכל כך מהר יש פיצות כמו שקונים והן גם ממש טעימות". שיהיה המשך חופשה מהנה ומלאת אפייה.

מצרכים ל- 10 מיני פיצות:

לרוטב:

1 קופסת רסק עגבניות
1/4 כפית אורגנו
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/8 כפית מלח
1 שן שום כתושה

לבצק:

2 ורבע כפיות שמרים טריים
1/2 כפית סוכר חום
1.5 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
3.5 כוסות קמח

תוספות:

פירורי גבינה צהובה, זיתים, תירס, פטריות וכל תוספת אחרת שאוהבים.

כלים:

סיר קטן, קערה גדולה, מגבת, כף, כוס, כפית, תבניות אפייה, נייר אפייה.

אופן ההכנה:

» מחממים תנור מראש ל-250 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

» שמים את כל המצרכים של הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מניחים בצד לקירור.

» מערבבים בקערה את השמרים, הסוכר והמים ומניחים בצד לעשר דקות (מומלץ לכסות במגבת).

» לאחר ההמתנה, מוסיפים לקערה את המלח, שמן הזית והקמח ולשים מספר פעמים, רק עד אשר הבצק רך וחלק.

» יוצרים 10 כדורים בינוניים ומרדדים אותם בעזרת מערוך או פשוט בעזרת הידיים. מהניסיון שלי, הילדים הכי נהנים מהחלק בו עובדים עם הידיים אז אפשר לוותר לחלוטין על המערוך ופשוט לרדד ולמתוח בצורה מעגלית עד שנוצר עיגול או צורה אחרת שרוצים.

» מורחים על כל פיצה את הרוטב, מפזרים את התוספות ולאחר מכן את פירורי הגבינה הצהובה.

» אופים במשך כ-10-12 עד אשר הבצק מזהיב מעט. ומוכן.

טיפ לטבעונים:

» קל מאוד להפוך את הפיצה הזו לטבעונית - פשוט מחליפים את המרכיב החלבי היחיד, שהינו הגבינה הצהובה, לגבינה צהובה טבעונית.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ