מתכונים לילדים: מקלות גבינה כיפיים

מחפשים נשנוש בריא אבל גם טעים לילדים? לנעם תמיר יש מתכון מושלם למקלות גבינה, שהילדים ישמחו להכין ולחסל עד תום

נעם תמיר, עכבר העיר | צילום: נעם וגל תמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מקלות גבינה
מקלות גבינהצילום: AbbieImages / Getty Images / iSt
נעם תמיר, עכבר העיר | צילום: נעם וגל תמיר

לחברתי הטובה יש ילדה מתוקה מאוד שלא אוהבת כל מיני מאכלים. בכל פעם שמגיעים לשעת ארוחת הערב, יש התלבטות ודיונים לגבי מה הנסיכה תאכל. היא לא אוהבת גבינה צהובה, לא קוטג' וכמובן שגם לא גבינה לבנה. אז איך בכל זאת מצליחים לגרום לה ולילדים אחרים "אניני טעם" כמוה לאכול? אז חשבתי איך אפשר לגרום לילדים בכל זאת לאכול ולצרוך גבינות בדרך שתהיה טעימה להם ומצאתי פתרון נפלא: מתכון שמשלב גבינה ומושלם בתור ארוחת ערב או בוקר קלילה, זריזה וטעימה. הילדים יכולים לעשות כמעט את כל ההכנה לבדם וליהנות מכל שלב, במיוחד מהלישה והלכלוך. כך הם ירגישו שגם הם תורמים להכנת הארוחה, וחוץ מזה, זאת הזדמנות מעולה לבלות איתם עוד קצת זמן איכות בסוף היום.

במקלות הגבינה האלה אין צורך בהתפחה ולכן הם זריזים ולא דורשים המתנה, כי בואו נודה על האמת - גם להורים לא תמיד יש סבלנות לחכות, אז בטח ובטח שלילדים אין אותה.

מצרכים ל-14 מקלות

1 כוס קמח
8 כפות חמאה רכה- 1/2 כוס (120 גרם)
1.5 כוסות פירורי גבינה צהובה / פירורי מוצרלה - אפשר לשלב ביניהם
מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי:

1 כף חלב
1 חלמון

כלים: קערה גדולה, כף, כפית, מטרפה, מברשת, תבנית אפייה, נייר אפייה

אופן ההכנה

» מחממים מראש את התנור ל- 180 מעלות. מסדרים נייר אפייה על גבי התבנית ומשמנים באמצעות תרסיס / חמאה. מניחים בצד.

» מערבבים ביחד בקערה את פירורי הגבינה, החמאה הרכה, קמח, מלח ופלפל עד איחוד. מקמחים את הידיים ולשים את הבצק עד שהוא אחיד ומגובש. תנו לילדים להתלכלך - זה לגמרי החלק הכי כיפי עבורם! ואל תדאגו לגבי הלכלוך, זה כלום לעומת האושר שלהם.

» מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות, בערך בגודל של כדור טניס ויוצרים מהכדורים מעין "נחשים" בגודל שווה.

» מניחים את המקלות על גבי תבני האפייה.

» בקערה קטנה טורפים את החלמון והחלב עד שנוצרת בלילה אחידה.

» מברישים את המקלות עם תערובת הביצה והחלב.

» אופים במשך כ-14-16 דקות או עד אשר המקלות מזהיבים.

» מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. בתיאבון!

טיפים

» אם הילדים שלכם אוהבים צמחי תבלין למיניהם, אפשר להוסיף לתערובת כף של פטרוזיליה יבשה/זעתר/ אורגנו/ טימין.

» אם במקרה נשארו מקלות ואתם אוכלים אותם מאוחר יותר, מומלץ לחמם אותם כ-20 שניות במיקרוגל בכדי להחזיר להם את הטריות והרכות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ