אופים עם ילדים: לחמניות גבינה מדהימות

באופן מאד מוזר, לא כל הילדים אוהבים מתוקים. נעם תמיר במתכון מלוח וגבינתי במיוחד, שיעשה לכם נעים וטעים בכל הזדמנות

נעם תמיר, עכבר העיר | צילום: נעם וגל תמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לחמניות גבינה
צילום: \ Ekaterina Fribus | Dreamstime.c

מאז ומעולם הייתה לי חיבה עזה למתוקים. אם היו שמים לי מול העיניים בורקס חמים ועוגת שוקולד, הייתי בוחרת תמיד במתוק והמנחם. מסיבה זו, מעולם לא הצלחתי להבין איך זה יכול להיות שישנם אנשים שלא אוהבים מתוק. ישנה ילדה שמשתתפת בחוג שלי ואוהבת הכל חוץ ממתוק. בכל שבוע היא מתחננת בפניי שנכין מתכון מלוח. בשבוע שבו הכנו את הלחמניות הללו בחוג - הוצאתי אותן מהתנור ולאחר מספר דקות שלוש מהן כבר היו אצלה בבטן. כך עלה לי הרעיון להקדיש את הטור של השבוע למתכון המעולה הזה של לחמניות הגבינה ולכבוד הילדה חובבת המלוחים שמגיעה אליי.

» זן ואמנות הבישול עם ילדים - כל המתכונים

הכי טוב להכין את הלחמניות האלה כאשר יש לכם גבינות (צהובה, קוטג') שעומד לפוג להן התוקף וחבל לזרוק. מה שעוד אהבתי במתכון זאת העובדה שאין בו זמן התפחה ממושך, שלילדים לא תהיה סבלנות לחכות בו (ובואו נודה על האמת - גם לנו לא תמיד יש את הסבלנות הזו).

הלחמניות האלה מושלמות בתור נשנוש לארוחת עשר, ארוחת ביניים, ארוחת ערב או כל הזדמנות אחרת. אני מזהירה מראש! הן נטרפות במהירות ולכן אני ממליצה להכין כמות כפולה.

מצרכים ל- 14 יחידות:

1 כוס + 2 כפות מים חמים
1/3 כוס שמן
2 כפות (כ- 16 גרם) שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1.5 כפיות מלח
ביצה
3.5 כוסות קמח לבן/קמח לחם
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/2 קופסת קוטג' (קופסת 125 גרם)
ביצה טרופה לציפוי
פרמזן/ פירורי גבינה צהובה לקישוט

כלים:

קערה גדולה, קערה קטנה, כף עץ, כוס, כף, כפית, מערוך, תבנית שקעים רגילה/חד פעמית (של 12 שקעים), תבנית תנור סטנדרטית, מגבת לחה.

אופן ההכנה:

» מחממים תנור ל- 220 מעלות ומשמנים את התבנית באמצעות תרסיס/ חמאה.

» מערבבים בקערה גדולה שמרים, מים, שמן וסוכר עד לאיחוד. מניחים למנוחה בצד למשך 15 דקות. לאחר זמן זה נוצרת שכבה לבנבנה בעובי 1-2 סנטימטר ומתחתיה עדיין נשארים נוזלים.

» מוסיפים מלח, ביצה וקמח ומערבבים (חשוב מאוד שלא יהיה מגע בין השמרים והמלח, אחרת השמרים לא יוכלו לעבוד ולהתפיח את הבצק!)

» לשים במשך כחמש דקות עד אשר הבצק רך וחלק. מומלץ לשמן מעט את הידיים בכדי שיהיה קל לעצב אותו. אם הבצק רטוב מידי, מוסיפים עוד קצת קמח ולשים שוב כמה פעמים.

» מחלקים את הבצק ל- 14 עיגולים שווים בגודלם (אם רוצים כמות גדולה יותר, אפשר לחלק את הבצק לעיגולים קטנים יותר) ומרדדים בעזרת מערוך את העיגולים למעין פיתות קטנות. 

» בקערה קטנה, מערבבים את פירורי הגבינה הצהובה ביחד עם הקוטג' לתערובת אחידה. לאחר מכן ממלאים כל "פיתה" בכפית גדושה מתערובת הגבינות וסוגרים את העיגול. יש לשים לב שהבלילה לא יוצאת מן הבצק ולכן חשוב לא לשים יותר מכפית של מילוי. 

» מניחים את הלחמניות הממולאות בתבנית שקעים רגילה/ חד פעמית. מומלץ לכסות אותן בעזרת מגבת לחה ולהניח למנוחה ל-10 דקות.

» מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעט פירורי גבינה צהובה על כל אחת מהן.

» אופים כ- 12-14 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

טיפים:

» אם הבצק יוצא דביק מידי, משמנים מעט את הידיים ולשים אותו עוד מספר פעמים.

» אפשר להחליף את המילוי לתערובת של גבינות "חריפות" יותר. מאחר וזה מתכון לילדים השתמשתי בגבינות שרובם אוהבים.

» אפשר להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא. הבצק יהיה פחות גמיש, אבל הלחמניות יהיו טעימות בכל מקרה.

» כשהלחמניות מתקררות, מומלץ לכסות אותן על מנת שיישארו רכות.

» אם שומרים את הלחמניות במקרר, מומלץ לחמם אותן 20-30 שניות במיקרו על מנת להחזיר להן את רכותן.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ