מבשלים עם ילדים: ספגטי עם כדורי בשר

לכבוד חג האהבה אתם מוזמנים להכין עם הילדים ארוחה רומנטית בהשראת הסרט "היפהפייה והיחפן". מתכון לארוחה שכל הילדים אוהבים

גלי פיאלקוב, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ספגטי עם קציצות לילדים
גלי פיאלקוב, עכבר העיר אונליין

מי אמר שיום האהבה הוא למבוגרים בלבד. גם עם הילדים תוכלו להכין ארוחה רומנטית עם מתכון לאחד מהמאכלים הרומנטיים ביותר – ספגטי עם כדורי בשר. מי שתרם למיקומה הגבוה של המנה בסקלת מנות האהבה הוא לא אחר מאשר וולט דיסני, שברא בסרטו "היפהפייה והיחפן" קטע נוטף לבבות וקסום בו זוג הכלבים המקסימים, ליידי ויחפן, חולקים מנת פסטה מעוטרת בקציצות עגולות בחצרה האחורי של מסעדה איטלקית, כשהשף והסו-שף מפזמים עבורם את השיר Bella Notte  (לילה יפה).

חוץ מכל הרומנטיקה הקיטשית והנפלאה הזאת אפשר בהחלט לסמוך על כך שרוב הילדים ממש אוהבים לאכול פסטה עם רוטב אדום, ושאפילו הכדורים הקטנים והנימוחים של הבשר עשויים להיראות להם ידידותיים. במהלך ההכנה אפשר לגייס אותם לגלגול הכדורונים בכפות ידיהם הקטנות, לספר להם (וגם להדגים) למה בוכים כשקוצצים בצל, וכמובן – להסביר שהרוטב הוא בעצם כמעט אותו רוטב שמורחים לנו על הפיצה לפני שאופים אותה. סביר שכך תצליחו להדליק אותם על כל העניין בצורה די משכנעת. שווה לנסות.

מצרכים לארוחה למשפחה בת ארבע נפשות

חצי ק"ג בשר בקר טחון טרי (רצוי עגל)
3 שיני שום
3 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח לבן
2 ביצים
פלפל
מלח
בצל גדול
שמן זית
2 כפות רוטב סויה
מכל של עגבניות מרוסקות (260 גרם)
3 כפות רסק עגבניות
חופן אורגנו יבש או טרי
מים
פסטה מסוג מקרוני

למקומות, היכון, הכינו

ערבבו בקערה לכדי תערובת אחידה את הבשר (מופשר, כמובן, אם הקפאתם) עם שיני השום המעוכות, הביצים, פירורי הלחם, הקמח, קורט המלח והוסיפו פלפל שחור לפי הטעם.

קצצו את הבצל דק. בסיר רחב חממו מעט שמן זית (כף בערך) וטגנו קלות את הבצל הקצוץ עד להזהבה. הנמיכו את האש.

צרו בידיים רטובות כדורוני בשר קטנים (כחצי מגודלו של כדור פינג פונג) והניחו בתוך הסיר, מעל הבצל המוזהב. עשו כן עם כל תערובת הבשר. נערו מדי פעם את הסיר כדי שהכדורונים לא יידבקו לתחתית והבצל לא יישרף. הניעור עדיף על פני בחישה, שעלולה לפרק את הכדורים. הניחו לכדורים להיצלות מעט ולשנות את צבעם. הוסיפו את רוטב הסויה וכסו את הסיר לחמש דקות.

הוסיפו לסיר את רסק העגבניות, את מיכל העגבניות המרוסקות ועוד שני מיכלים (השתמשו במיכל שזה עתה רוקנתם את תכולתו לסיר) של מים. הוסיפו את האורגנו (אם ברשותכם תבלין יבש שימו  כפית ומוללו את התבלין ביד לפני הוספתו לסיר, אם ברשותכם אורגנו טרי, 15 עלים קטנים יעשו את העבודה). הניחו לכל היופי האדום הזה להתבשל בסיר מכוסה כעשרים דקות נוספות. ערבבו מדי פעם.

בשלו אל-דנטה פסטה מסוג מקרוני לפי הוראות היצרן. סננו את המקרוני (אין צורך לשטוף).

הגישו בקערה רחבה כשמעל הר המקרוני מונחות להן מספר קציצות חייכניות, והכל מקושט היטב ברוטב העגבניות הסמיך. בתיאבון ויום אהבה שמח!

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ