מבשלים עם ילדים: לזניה קלה להכנה

זה טעים, לא יקר ובעיקר לא שמן. לפניכם מתכון פשוט עם בסיס של גבינת קוטג' - גייסו את הילדים להכנה ותיהנו מארוחה איטלקית לכל המשפחה

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לזניה על צלחת וילדה עגנביות שרי
צילום: דודו בכר
עכבר העיר

אוכל איטלקי הפך מזמן למאכל האהוב ביותר על ילדי ישראל. בראש טבלת המועדפים מובילה הפיצה על כל סגנונותיה. אחריה בראש זקוף צועדת הפסטה, או כמו שהיא נקראת בפי הורים וילדים רבים - מקרוני - עם התוספת המועדפת לרוב: רוטב עגבניות. זה טעים. מזין וקל להכנה. אז למה לא לשדרג טיפונת את המרכיבים ולהפוך את העניין למנה מעט יותר מעניינת ובעיקר לכזו שתוסיף גיוון קולינרי? לזניה.

» מדריך הילדים המלא
» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים
» טיולים לכל המשפחה
» מבשלים עם ילדים

לפניכם מתכון קל להכנה ללזניה, כזה שאפשר לגייס את הילדים ולהכין כולם יחדיו. המתכון לא יקר במיוחד ובאופן יחסי מדובר במנה פחות שמנה, כיוון שהבסיס שלה הוא דווקא גבינת קוטג' ולא גבינה צהובה.

מצרכים: לארוחה למשפחה בת ארבע נפשות (ויותר)
2 קופסאות גדולות של עגבניות מקולפות
3 שיני שום
חופן עלי בזיליקום
כף שמן זית
קורט מלח
פלפל לפי הטעם - עדיף פלפל לבן ומעט בגלל הילדים
חבילת שמיר
3 קופסאות גבינת קוטג' 9%, או 5% (תלוי עד כמה שמנה אתם רוצים את הלזניה שלכם)
חצי קופסת שמנת מתוקה (לא חובה. שוב, תלוי עד כמה שמנה אתם רוצים אותה)
350 גרם גבינה צהובה מגוררת
קופסת עלי לזניה לאפייה (ללא בישול)

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת רוטב העגבניות - מעבירים את תכולת קופסאות העגבניות המקולפות לקערה. מוסיפים פנימה 3 שיני שום גדולות קלופות (אפשר יותר אם הילדים לא נרתעים מטעם השום). מוסיפים שמן זית וכמה עלי בזיליקום, קורט מלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים את כל החומרים יחד עם סטיק או בלנדר.

ממשיכים עם תערובת המילוי - מרוקנים לקערה את 3 קופסאות הקוטג'. קוצצים את חבילת השמיר בעזרת סכין חדה. קצצו דק (רק את חלק העלים בלי הגבעולים) כדי שעלעלי השמיר לא יעוררו רתיעה אצל הקטנטנים. מוסיפים את השמיר הקצוץ לקוטג'. לא חובה להוסיף צרור שלם של שמיר. שוב, גם כאן מדובר בעיקר בעניין של טעם, אבל זכרו: השמיר מוסיף המון טעם ללזניה. לכל זה מוספים כשליש מכמות הגבינה הצהובה המגוררת, ושוב מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב היטב.

מחממים תנור ל-180 מעלות. משתמשים בתבנית מלבנית (תבנית באורך: 39 ס"מ וברוחב: 22 ס"מ תתאים, אבל אם יש לכם תבנית אפילו מעט קטנה או גדולה יותר פשוט תוכלו להנדס עוד או פחות קומה בלזניה). יוצקים לתבנית בערך 3 כפות מרסק העגבניות, מעליהן מסדרים שכבה אחת של דפי לזניה. עליהם מניחים 4 כפות גדושות של תערובות הקוטג'. מפזרים על דפי הלזניה - השיטה היא לשים את רוב התערובות באמצע כיון שבזמן האפייה הגבינות יותכו ויזלגו לצדדים. לחובבי הבזיליקום - בשלב זה אפשר גם לפזר עלי בזיליקום בין קומות הלזניה. עניין של העדפה. מעל שכבת הקוטג' מפזרים 4 כפות מרסק העגבניות. חוזרים על התהליך עד לגובה שהתבנית או הכמות של המילוי והרוטב מאפשרים לכם. לרוב יישארו בידיכם מעט עלי לזניה. אפשר לנעוץ אותם בצידי התבנית כמו גדר. הם יתבשלו ומעט יחרכו באפייה וזה טעים.

חוזרים על הפעולה עד שמגיעים לשכבה האחרונה של עלי הלזניה (כשלא נותרה יותר תערובת). מעליה שופכים את שארית רוטב העגבניות (זה בסדר - זה אמור לצאת מאוד רטוב, כי עלי הלזניה ללא אפיה סופחים הרבה נוזלים), את השמנת המתוקה (אם החלטתם להעשיר את הטעם על חשבון השמנוניות והקלוריות), ומעל מפזרים את כל יתרת הגבינה הצהובה המגוררת.

אופים כחצי שעה, עד שמאוד מבעבע ושהלזניה לא נראית מוצפת ברוטב. מוציאים. מצננים קלות. חותכים ומגישים. בתיאבון!

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ