מבשלים עם ילדים: עוף ואפונה בחלב קוקוס

חריף מדי? מתובל מדי? כל מנה אסיאתית יכולה להפוך בקלות לידידותית לקטנים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

טעמים אסיאתיים אינם תמיד לטעמם של הילדים, אבל אפשר ורצוי ומומלץ "לגייר" קצת את להפוך אותם ליותר ידידותיים לקטנים: להוריד תיבול אגרסיבי ומרכיבים כמו למשל ג'ינג'ר בכמויות, כדי שהחיך הצעיר יצליח לבחון את החידוש ולהתרגל אליו. אבל העיקר - אז אם תצליחו במשימה, תרוויחו רפרטואר חדש, עשיר ונהדר לארוחות המשפחתיות שלכם.

מבשלים עם ילדים - למתכונים נוספים

אם אתם אכן מהמתחילים, מומלץ לקפוץ לביקור בחנות לממכר מצרכים אסיאתיים, יש חנויות כאלו בשוק הכרמל בתל-אביב למשל. קחו איתכם את הילדים, שעשויים להתלהב כבר מהאוריינטאליות של החנות, ושל הניחוחות והמוצרים שבה. ומה כדאי לכם לרכוש שם? נתחיל בבקבוק גדול של רוטב סויה איכותי ולא יקר (בחרו לכם מהמצאי הגדול), נתקדם אל בקבוקון שמן שומשום, בקבוקון של רוטב טריאקי איכותי, פחית (או יותר - שכבר יהיה בבית) של חלב קוקוס (שנקרא גם מי קוקוס או קרם קוקוס לפעמים), וגם אטריות מחומרי גלם שונים (ביצים, אודון, אורז, שעועית) ובצורות שונות (למנה המסוימת הזו מתאימות מאוד אטריות אורז בצורת דפים מרובעים קטנים שאחרי הבישול מתגלגלים ונהיים חמודים מאוד למראה וגם סופחים את הרוטב הנוזלי היטב). את החוויה מומלץ לסיים בקניית מחבת ווק גדולה ואיכותית, שתישאר איתכם לכל החיים ותשמש אתכם רבות.

ובכן, עכשיו כשאתם מצוידים, תוכלו לצאת לדרך עם תבשיל "מעוברת" מזין וקל להכנה שמבוסס על חזה עוף (אולי המאכל הפופולרי ביותר במטבחי ישראל) המתקבל רך, נימוח וטעים טעים.

מצרכים לארוחה למשפחה גדולה

ק"ג חזה עוף (נוח יותר לעבוד עם כזה שכבר פרוס לשניצלים)4 שיני שום גדולות2 כפות שמן זיתכף שמן שומשום3 כפות רוטב סויה3 כפות רוטב טריאקיקופסת שימורים של אפונה קטנה או בינוניתקופסת שימורים של חלב קוקוסחופן פיסטוקים קלויים וקלופים

כדאי לחתוך לחתיכות קטנות כמו שהילדים אוהבים. העוף בזמן הטיגון בווק (צילום: גלי פיאלקוב)

מוכנים? היכון, הכינו

נקו את חזה העוף משומן מיותר ופרסו ממנו רצועות לפי הגודל המתאים לכם (טיפ: ילדים אוהבים את הרצועות דקות וקטנות, זה אמנם מצריך יותר עבודה אבל מתקבל ברצון רב יותר. שווה). קלפו את שיני השום וקצצו אותן דק. חממו במחבת ווק את שמן הזית ולפני שהוא חם מדי הכניסו פנימה את השום הקצוץ. כשהשום מזהיב קלות (זהירות - השום נשרף במהירות), הכניסו גם את רצועות העוף. בחשו והניחו לעוף לתפוס צבע - זאת אומרת: לשנות את הגוון שלו ללבן, ואף להיטגן קלילות מאוד. הבישול בשלב הזה אורך כ-10 דקות. אל תבשלו זמן רב מדי. הוסיפו לעוף רוטב סויה ורוטב טריאקי ובשלו עוד כ-5 דקות. הוסיפו את האפונה, ללא המים. בחשו היטב. המנה לא זקוקה לתיבול, שכן רוטב הסויה, חלב הקוקוס והטריאקי מעניקים לה שלל טעמים, אם חשוב לכם מאוד טעמו של פלפל שחור - זה הזמן, אבל במשורה. עכשיו תור חלב הקוקוס (נערו היטב את הפחית), שמתווסף לתבשיל העוף ומתבשל עימו יחד עוד כ-10 דקות לקבלת מרקם אחיד. וזהו. המנה מוכנה.

במקביל, במים רותחים ומומלחים, בשלו את אטריות האורז עד התרככות קלה, חלילה לא עד קבלת אטריות-סמרטוט. מדובר על בישול של 6-7 דקות. הוציאו מהמים הרותחים למסננת. אתם יכולים להוסיף את האטריות לווק ולאחד אותן מיד עם העוף, אבל ילדים רבים מעדיפים את התוספת שלהם "יבשה" ולכן הצעתנו - הניחו את האטריות בצלחת ההגשה, הוסיפו לצידן את העוף עם האפונה, ואפשרו לילדים לערבב לבדם.

מושלם. עוף ואפונה בחלב קוקוס (צילום: גלי פיאלקוב)

נכון, יש גם פיסטוקים ברשימת המרכיבים. הפיסטוקים משתלבים טוב עם המנה הזו, אבל ספק אם הילדים יחשקו בהם. מומלץ פשוט להביא לשולחן כלי קטן עם הפיצוחים הנחמדים, ומי שירצה - שיוסיף לעצמו (כמובן שההמלצה רק לגילאי שש ומעלה). בתיאבון.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ