אופים עם ילדים: חלות לשבת

איזה כיף כשהילדים חוזרים מהגן עם חלה שהם הכינו במו ידיהם. אז למה לא לעשות את זה גם בבית בעצם?

גלי פיאלקוב, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
חלה לשבת עם הילדים
חלה לשבת עם הילדיםצילום: arinahabich / Getty Images/iStoc

מרוב גני הילדים חוזרים הקטנטנים בימי שישי עולצים במיוחד, ובידיהם חלה אישית קטנה שהכינו ואפו בגן. לרוב החלה לא שורדת את הדרך הביתה ונזללת כולה. הדבר לא מפתיע בהתחשב בניחוח שעולה ממאפה השמרים החמים שיצא לא מזמן מהתנור, ומהטעם השמימי שיש לו.

חלות לשבת - למתכונים נוספים

אז למה שלא נאפה גם בבית חלות עם הילדים? זו הרי לא באמת הרבה עבודה, מה גם שהגננת יהל פרסמה את המתכון שעל פיו היא מכינה עם הזאטוטים את החלות המתקתקות והנפלאות שלה, ומתברר שזה בכלל לא קשה. אפילו קל. אז בדרך הביתה, אחרי שסיימנו ללעוס ולנקות את השומשום מהפיות של הילדה ושלנו, עצרנו במכולת ורכשנו את המצרכים הדרושים, ואחר כך בלי הרבה מאמצים אפינו חלות לשבת יחד עם הילדים, וזו הייתה באמת שבת מאושרת במיוחד.

הכנת חלה עם הילדים
הכנת חלה עם הילדיםצילום: Kyrylo Matukhno / Getty Images/i

מצרכים ל-3 חלות גדולות או הרבה קטנות

קוביית שמרים טריים
גביע לבן
חצי כוס מים חמימים
3 ביצים
חצי כוס שמן
קורט מלח
שלושת רבעי כוס סוכר
ק"ג קמח
שומשום

למקומות, היכון, הכינו

שימו לב: כל העשייה היא ידנית. אין צורך במערבל.

שמים בקערה גדולה את קוביית השמרים ומוסיפים מעליה חצי כוס של מים חמימים. ממיסים בעזרתם את השמרים. אל השמרים המומסים מוסיפים שלוש ביצים בשלמותן ומערבבים. מוסיפים את השמן, הלבן, המלח והסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית אחידה. מוסיפים קמח לאט לאט תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לבצקית. בשלב הזה עוברים ללישה ומוסיפים לאט לאט עוד מהקמח כ- 750 גרם ממנו. היתר ישמש ללישה וליצירת החלות. התערובת צריכה להיות יציבה ולא דביקה אבל גם לא יבשה מדי. כמות הקמח הניתנת במתכון היא מדויקת, אבל אם תרגישו צורך להוסיף או להפחית קצת (רק קצת) מהקמח - לכו אחרי צו לבכם.

יוצרים כדור גדול מהבצק. מקמחים קלות ומניחים בחזרה בקערה לתפיחה. בחורף מוטב לכסות את הבצק בכמה מגבות ואפילו להכניס אותו למשך כשעה לתנור שיתחמם (התנור צריך להיות במצב של חום נמוך מאוד, משהו שרק יעודד קלות את תהליך ההתפחה).

כעבור שעה הבצק תפח יפה. מוציאים מהקערה. מקמחים משטח עבודה ואת הידיים. מחלקים לגודל שבו תחפצו - אם הילדים משולבים בהכנה, תנו להם כדורים קטנים ועודדו אותם ליצור בעזרתם חלות קלועות כצמות, או חלות מפוסלות ככל דבר העולה על דעתם. אם רק אתם יוצרים, תוכלו להכין מהכמות הנ"ל של הבצק שלוש חלות קלועות ולהכניס אותן לתבניות פיירקס או להניח על גבי תבנית אלומיניום שטוחה. כך או כך, במקום להוסיף שמנוניות לעניין - הניחו נייר אפייה ועליו את חלות הבצק המוכנות לאפייה במקום שימון התבניות. זכרו שהבצק האפוי מכפיל כמעט את נפחו אז פרגנו מקום גם לתפיחה במהלך האפייה.

עכשיו בא שלב ההברשה בחלמון של ביצה ופיזור השומשום מעל - שלב קלאסי להכנסת הילדים לפעולה, אם הם לא היו חלק מחגיגת הלישה והפיסול עד כה.

זהו. אפו בחום בינוני (180 מעלות) עד שמזהיב מאוד (כ-25 דקות), שלפו מהתנור, המתינו כמה דקות כדי לא לקבל כווייה בלשון ויאללה - לטרוף.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ