מבשלים עם ילדים: תבשיל ברוקולי וטופו

הורים רבים חוששים שלא יצליחו לחבב על הילדים את האוכל הירקרק והבריא, אבל אם רק תנסו, תגלו שהילדים בסוף משתכנעים ואפילו נהנים - הנה מתכון אחד שיעזור

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ברוקולי במחבת
ברוקולי במחבתצילום: תומר אפלבאום

המטבח הצמחוני (או אפילו הטבעוני) תופס תאוצה ופופולריות בעולם ובישראל לאחרונה, וטוב שכך - ראשית זה בריא וטבעי, שנית, הסיבה ההומניטרית כמובן, ושלישית - זה ממש ממש טעים. רבים חוששים שלא יצליחו לחבב על הילדים את האוכל הירקרק הזה, ולכן מוותרים מראש - טעות. הילדים בהחלט מזהים את איכות המאכלים הצמחוניים-צבעוניים, ומצליחים תוך זמן קצר לחבב את רובם אם רק מנסים.

לפניכם מנה עיקרית בהשראת המטבח הסיני. היא קלה ומהירה להכנה ועמוסה בערכים תזונתיים חיוביים. את המנה הזאת מגישים מעל אורז, אטריות אורז או אטריות ביצים, וגם פתיתי פסטה רגילים יעשו את העבודה במקרה הזה. אל תעקמו את האף ותפסלו בטרם העזתם - שום דבר לא יכול להשתבש בשלב הכנת התבשיל הצמחוני הפשוט הזה. חומריו אינם יקרים, ואם הילדים לא יהיו מעוניינים -מובטח לכם, ההורים והמבוגרים, שתהנו במקומם.

מצרכים לארוחה משפחתית

בצל חתוך לקוביות
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
כ-3 כוסות פרחי ברוקולי קטנים (להפריד מהתפרחת הגדולה)
בלוק טופו מוצק (300 גרם)
חצי כפית אבקת זנגוויל
מעט פלפל קאיין
3 כפות קורנפלור
רבע כוס רוטב סויה איכותי
כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

» חותכים את הטופו והבצל לקוביות קטנות. מחממים את השמן במחבת ווק או במחבת גדולה.

» מוסיפים את הבצל והשום המעוך. מזהיבים קלות.

» מוסיפים את קוביות הטופו הזנגוויל, פלפל הקאיין (אפשר במקום מעט פפריקה חריפה) והברוקולי (הלא מבושל - כל הכיף הוא בפריכות שלו כשאינו הופך לסמרטוט). מערבבים ומבשלים במחבת במשך כ-6-8 דקות.

» בקערה קטנה נפרדת מערבבים יחד את הקורנפלור, רוטב הסויה והמים, ואז מוסיפים את התערובת אל הווק מעל הברוקולי והטופו.

» מבשלים עד שהרוטב מתעבה, ומסירים מהאש.

» מכינים אורז לבן סטנדרטי או אטריות/פתיתים מכל סוג שהוא, מגישים את התבשיל מעל האורז/האטריות/הפתיתים. בתיאבון.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ