מבשלים עם ילדים: פיצה ביתית במתכון קל ומהיר

למה להזמין כשאפשר להכין עם הילדים בבית, ולשים איזו תוספת שרוצים - הצעה לארוחה כיפית ומאד טעימה

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פיצה ביתית
פיצה ביתית, לא כזה מסובך כמו שחשבתםצילום: מגד גוזני

"פיצה!" צעקה הקטנה כשפתחתי את שער הגן כדי לקחת אותה הביתה. מעולה, חשבתי לעצמי, נפתרה בעיית ארוחת הערב וגם פעילות לאחר הצהריים. הכי קל להזמין מפיצריה. אבל הכי משתלם בסופו של דבר, זה להכין את הפיצה לבד וכך לדאוג שהיא תהיה יותר מזינה ופחות משמינה. והבונוס האמיתי הוא הפעילות המשפחתית המשותפת.הנה לפניכם מתכון קל ומהיר, ועם מעט מרכיבים (ולא יקרים). מתחילים שעתיים לפני שרוצים לאכול, מתפנים לעיסוקים אחרים בזמן שהבצק תופח, חוזרים אחרי שהוא סיים ומעצבים איזו פיצה שרוצים.

מצרכים (פיצה אחת)

3/4-1 כוס מים חמים
2 כפות שמן זית
1כפית מלח
11/2 כפיות סוכר
450 גרם קמח רגיל  (אפשר מיוחד לפיצה)
2 כפיות שמרים יבשים
רוטב עגבניות
250 גרם גבינה מגוררת, לגיוון אפשר תערובת של מוצרלה וגבינה קשה
תוספות על הפיצה: כל מה שתרצו

איך מכינים?

בקערה גדולה ממיסים את השמרים במחצית מהמים ומעל מניחים את הקמח. בצד אחד, אני מוסיפה את השמרים ובצד השני של הקמח (והקערה) את המלח והסוכר. רצוי מאד שבשלב הזה הם לא יגעו אחד בשני.

מוסיפים את שמן הזית, מתחילים לערבב ולהוסיף את המים הנותרים. לאחר מכן לשים את הבצק בערך 8 דקות, או עד שהבצק חלק ונעים למגע.את הבצק מניחים בקערה משומנת קלות עם מגבת מעל ומשאירים לתפוח בערך שעה וחצי-שעתיים.

בכל אחד מהשלבים שצויינו כאן, הילדים מוזמנים לקחת חלק, החל מהוספת כל המרכיבים. אפשר לקצר הליכים ולעשות הכל במיקסר, אבל אז מפספסים את הפעילות המשותפת.

אחרי שהבצק תפח, מדליקים את התנור לחום של 250 מעלות. מרדדים את הבצק עם מעט קמח על מנת שלא יידבק, ומעבירים לתבנית לפני שמורחים ברוטב עגבניות, גבינה ומפזרים כל תוספת שאוהבים. לאחר מכן מכניסים לתנור.

טיפ: כדאי להכניס תבנית לתנור מראש, כדי שתתחמם, ואז פשוט מניחים עליה את הפיצה כדי ליצור אפקט של קראסט בתחתית הבצק.

אופים כ-10 דקות, וזהו - הארוחה מוכנה.

זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ