אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת מוס גבינה וקדאיף

תגובות

כמות המנות: 8

משך ההכנה: כשעה (+4.5 שעות קירור)

דרגת קושי: בינוני

מצרכים: חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ: לסירופ סוכר: 400 גרם (2 כוסות) סוכר 240 מ”ל (1 כוס) מים כמה טיפות מי זהר לבסיסי קדאיף: 1/2 ק”ג שערות קדאיף 200 גרם חמאה מומסת 3-2 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים) 50 גרם (1/4 כוס) סוכר למוס גבינה ושוקולד: 120 מ”ל (1/2 כוס) חלב חם 200 גרם שוקולד לבן קצוץ 25 גרם חמאה 1 שקית (14 גרם) ג’לטין מרוכך ב-60 מ”ל (1/4 כוס) מים 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% שומן 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה.

אופן ההכנה: 1. מכינים את הסירופ (כדאי מראש): מביאים לרתיחה סוכר ומים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים מי זהר ומקררים היטב. 2. מכינים את בסיסי הקדאיף: מחממים תנור ל-180 מעלות. 3. מערבבים קדאיף עם חמאה מומסת ומי זהר. מפרידים לשערות בעזרת האצבעות. מוסיפים סוכר ומערבבים קלות. 4. מחלקים את תערובת הקדאיף בין שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ ואופים כ-15 דקות עד להזהבה. יוצקים מיד את הסירופ הקר ומצננים. 5. מכינים מוס גבינה ושוקולד: מחממים חלב, שוקולד וחמאה על ביין מארי או במיקרוגל וממיסים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ג’לטין מרוכך, מערבבים ומקררים מעט. 6. מערבבים גבינה וסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב. 7. מקציפים שמנת לקצפת יציבה, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה והשוקולד הלבן. 8. מרכיבים את העוגה: יוצקים את תערובת הגבינה על אחד מבסיסי הקדאיף (מומלץ לרפד את שולי התבנית בשקף) ומקפיאים חצי שעה להתייצבות. 9. מניחים את הבסיס השני מעל הגבינה או מפוררים אותו לפירורים גסים ומניחים בצורה אחידה, כך שיהיה נוח לחתוך את העוגה. מקררים כ-4 שעות או עד שהקרם יציב.

המתכון לקוח מהספר "עוגות גבינה" מאת השפית רות אוליבר

כתבות שאולי פספסתם

*#