אורז ירוק פרסי

שף אבי שטייניץ, מתוך הספר "אוצר מאכלי עדות"
אורז פרסי ירוק
שף אבי שטייניץ, מתוך הספר "אוצר מאכלי עדות"

כמות המנות: 0

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

3 כוסות אורז פרסי
¼ כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כוסות עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה וכוסברה) קצוצים דק
3-2 כפיות מלח
½ כפית כמון
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
2-1 תרמילי הל שבורים
½ כפית כורכום
½4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר כבד ומזהיבים בצל.

2. מוסיפים עשבי תיבול, תבלינים ומים רותחים.

3. מבשלים כ-10 דקות, טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.

4. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה בינונית עד שהמים נספגים.

5. מערבבים את האורז במזלג, כך שעשבי התיבול יתפזרו באופן אחיד. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים 15 דקות.

6. מכבים את האש ומאווררים בעזרת מזלג.

7. מכסים ומחכים 10 דקות לפני ההגשה.

תגובות