בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהמדורה ועד התנור: חמש דרכים מעולות לצליית תפוח אדמה

יום העצמאות עבר חלף לו ביעף, ל"ג בעומר מתקרב ובא והנה קרבה לה שוב ההזדמנות לצלות תפוחי אדמה על האש, בגריל או כמיטב המסורת – במדורה. אז איך עושים את זה נכון וטעים?

6תגובות
תפוח אדמה צלוי

תפוח אדמה מדורה הוא מאכל לוהט שעומד בפני עצמו – ללא תלות ישירה בצליית בשרים, ירקות ושורשים אחרים על האש, וחורג אפילו ממנהגי חגים ומועדים ספציפיים. בכל זאת, ל"ג בעומר, מועד שהדלקת מדורות היא אולי הסמל המרכזי בו, הוא אולי העיתוי הסמלי ביותר לאכול ואף להכין בו תפודים לוהטים מן המדורה – אותם "קרטושקעס" מפויחים ואהובים, עטופים בנייר כסף ונאכלים חצי שרופים, בתשוקה ובפחד מכוויה, נטרפים תוך כדי נשיפה.

התשוקה לתפודים, לצד הפחד מכוויות ומהכנה לא נכונה של מתכון וכמובן, בצירוף הזמן הזה בשנה (ל"ג בעומר) הם שהובילו אותנו לגלוש ברשת, רק כדי לדוּג את כל השיטות והטריקים לצלייה נכונה של תפוחי אדמה. קיבצנו אותם ברשימה: 

כל השלבים לתפוחי אדמה במדורה

בסרטון הבא מוצגים כל השלבים לתפוח אדמה מושלם מן המדורה – ואפילו לא שכחו לשטוף אותו קודם במים.

תפוחי אדמה יצירתיים מן המדורה

למה להסתפק רק בטעמי הצלייה והאש של המדורה? בסרטון הבא תגלו כמה שדרוגים ראויים למדי לתפוח האדמה הקלאסי – החל מגבינת שמנת, בצל וחמאה ועד לשידוכו לבטטה.

פצצות תפוחי אדמה ממולאות ומושחתות

כתוספת או כמנה בפני עצמה – תפוחי אדמה ממולאים - בין אם בגבינות, או בבייקון ונקניקים, הם הדרך הנכונה והמושחתת להפחיד לקחת את תפוח האדמה מן המדורה צעד אחד קדימה – אל האבדון.

איך להכין תפודים צלויים לשלמות (בגריל)

השיטה הבאה מוקדשת לכל חובבי תפוחי האדמה מן המדורה שמעדיפים באותה הנשימה גם שלא ללכלך את הידיים ולוותר על ריח האש, ומכאן – הקישור הבא מציעה צלייה בגריל כשיטה העדיפה.

שיפודי תפוחי אדמה בספירלה

כשחושבים על תפוחי אדמה צלויים, יש לרוב איזשהו קיבעון על תפוח אדמה שלם במדורה. לעומת זאת, שיפודי תפוחי אדמה בספירלה הם דרך יצירתית, לא שגרתית ונפלאה באופן כללי ליהנות בה מצליית תפוח אדמה. ומה שנכון לרחובות בנגקוק ולשוק הכרמל, יכול להיות נהדר גם בבית. לשם שינוי, זו גרסה ידידותית וישימה עם תנור ביתי פשוט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו