טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט סלרי ואנדיב עם תפוחים ירוקים

מר־מתוק־חמוץ־מלוח והכל ירוק, ירוק, ירוק - זוהי כנראה המנה המרעננת ביותר לקיץ הצורב

דרגת קושי: קל
סלט סלרי ואנדיב עם תפוחים ירוקים
דן פרץ

מי שאוכל מהסלט הזה מרגיש מאושר כמו שבטח מרגישה פרה דשנה הרועה חופשייה ונטולת דאגות בכרים המוריקים שבאלפים. השיטה היא לחתוך את הכל רגע לפני ההגשה בסכין חדה, שאינה מועכת את העלים והגבעולים, אלא רק חושפת את מיציהם לאוויר. הסלרי מטפטף מליחות, האנדיב מריר ורענן והתפוחים החמוצים־מתוקים מחברים את הכל יחד לטבע מתעורר. מי שיאכל סלט כזה בבוקר כבר יתמלא ברוח לכל היום.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

8 גבעולי סלרי רחבים ופריכים עם העלים

2 ראשי אנדיב בהירים, טריים במיוחד
1 תפוח עץ גרני סמית
12 עלי נענע
12 גבעולי רוקט
2 כפות ‏(30 מ”ל‏) שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שוטפים היטב את גבעולי הסלרי משאריות החול. מניחים את הגבעולים כשהחלק הקעור כלפי מטה ופורסים אותם באלכסון לפרוסות דקות כך שמתקבלות מעין קשתות מוארכות. חותכים דק גם חלק מן העלים, אך לא את כולם, ומעבירים לקערה. חוצים את ראשי האנדיב לאורך ומניחים כשהחלק החתוך כלפי מטה. פורסים גם אותם באלכסון לפרוסות דקות ונפטרים מהגזע הנוקשה שבתחתית. חוצים גם את התפוחים ומסירים את הגרעינים והגבעול. חוזרים על פעולת החיתוך הדק ומעבירים הכל לקערה.

חותכים לאורכם את עלי הנענע ובוחרים את גבעולי הרוקט הצעירים והדקיקים. מוסיפים לסלט ומתבלים בשמן זית ולימון, מלח ופלפל שחור. מקפיצים קלות בקערה מבלי למעוך את הרכיבים ומעבירים לכלי ההגשה. מגישים עם טוסט בחמאה וכמה זיתים ירוקים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות