בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבע דרכים יצירתיות להכין את הרוזלך של לנדוור

לימים המושחתים באמת – פנקו את עצמכם עם רוזלך, קצת כמו רוגלך מבצק פריך, אבל הקשר הוא מקרי. אחרי שהמתכון המקורי חרך את הרשת, ניסינו את הווריאציות המשוגעות לדבר

6תגובות
הרוזלך של לנדוור
בן יוסטר

רוזלך, למי שעוד לא מכיר, הוא הכינוי לקינוח הבצקי והממולא נוטלה או קרם לוטוס (בגרסתו הטבעונית) של רשת "לנדוור". שמו אינו טעות כתיב שהשתרשה, כפי שטענו רבים בעבר, אלא הלחם בין השם "רוזה" (מחווה לבר הראשון של הבעלים "רוזה פארקס" וכן לרוזה פארקס עצמה) ולרוגלך.

הקינוח הוא למעשה גרסה פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים לרוגלך האלמותיים, אבל מאז שנולד הרוזלך בגרסת לנדוור, הפך לקינוח שחרך את הרשת, עם מתכון אחד שהפך לרב מכר של צפיות. ברשת הקפה כנראה ראו כי טוב, ובמשך חודש אחד בלבד, החליטו למנף את ההצלחה של הקינוח ולהציע לו ארבע גרסאות חדשות ומושחתות במיוחד בהשראת מטבחי העולם – ארצות הברית, צרפת, שוויץ ותאילנד. טעמנו אותן (אחרי שנתנו למצפון זריקת טשטוש) ועכשיו, מפני שהחודש תם, וברשת כבר לא תמצאו אותם – הצלחנו לחלץ את המתכונים שלהם, כדי להכין אותם בבית ולאכול לבד.

מתכון לרוזלך אמריקאי במילוי חטיף שוקולד וחמאת בוטנים

רוזלך אמריקאי
בועז לביא

רוזלך ממולא חמאת בוטנים וריבת חלב, שברי ביסלי גריל, שוקולד חלב ודקואז בוטנים. הוא כנראה נוסח הרוזלך שנלקח לאקסטרים, בכל המובנים שבהם השלם הוא הרבה יותר מסך החלקים וכשהעיקרון המנחה הוא כנראה "תפסת מרובה": הוא מתוק, מלוח, עז טעמים, עמוס קרמים ומרקמים ומלא בשברי חטיפים. מה שיפה כאן, ואולי יתפלאו הספקנים, אבל במקרה זה – תפסת מרובה משמע, תפסת יותר. בקיצור, נוסח רוזלך לימים המקסימליסטים והמושחתים ביותר.

חומרים לבצק:

600 גרם קמח לבן 

300 מ"ל מים

1 כפית מחוקה של שמרים יבשים

רבע כוס שמן זית

חצי כפית מלח

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה מערבבים את הקמח, מים ושמרים.

מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במשך 5 דקות.

מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות גבוה, לשים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.

מניחים מגבת מעל הקערה ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק מהקערה, מורידים את האוויר מהבצק על ידי קיפולו.

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומניחים לכדורים לתפוח בשנית.

תערובת חמאת בוטנים*:

90 גרם חמאת בוטנים

50 גרם ריבת חלב

10 גרם שמן תירס

הכנת תערובת חמאת הבוטנים:

על בן-מרי (סיר או כלי מתכת מעל לסיר עם מים רותחים) מערבבים את חומרי תערובת חמאת הבוטנים בעזרת מטרפה עד קבלת מרקם אחיד.

שומרים באזור חם, שיהיה במרקם נוח למריחה

חומרים למילוי מעל הבצק המרודד:

180 גרם תערובת חמאת בוטנים (מתכון למעלה*)

40 גרם שוקולד חלב מחולקים לרבעים

1 חטיף סניקרס חתוך לפרוסות

חופן ביסלי גריל מפורר ביד למרקם גס

*להגשה: מעט אבקת סוכר

ההכנה:

פותחים כדור בצק על ידי רידוד עד לגובה של 5 מ"מ.

מורחים שכבה של תערובת הבוטנים.

מסדרים בשורה שוקולד חלב, פרוסות חטיף סניקרס וביסלי גריל.

מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים ל-12 עד 14 חתיכות – הרוזלך.

בתנור שחומם מראש על חום גבוה של 200 מעלות, אופים את הרוזלך למשך 10-15 דקות עד שמקבל צבע זהוב והתחתית אפויה.

להגשה:

מורחים על צלחת שטוחה שני פסים של ריבת חלב, מסדרים מעל את הרוזלך, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מתכון לרוזלך בנוסח בננה לוטי תאילנדי

רוזלך, הגרסה התאילנדית
בועז לביא

רוזלך בנוסח בננה לוטי, עם קרם ריבת חלב, בננות טריות ושבבי קוקוס, מה שהופך אותו אולי לרוזלך היצירתי שבחבורה, ובכל זאת כיפי, דביק, משונה ונעים בו זמנית, כזה שמתאים גם לטיפוסים קונפורמיסטים. למי שמתגעגע לתאילנד, הנה מאפה קטן ושובב שחולם להיות בננה לוטי.       

חומרים (ל-4 מנות):

330 גרם מים

3 גרם שמרים יבשים

500 גרם קמח מסוג 0,0

5 גרם סוכר

15 גרם מלח

10 גרם שמן זית

קמח לקימוח

180 גרם ממרח ריבת חלב

150 גרם בננות חתוכות לרבעים לאורך

20 גרם שבבי קוקוס

50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

*להגשה: מעט אבקת סוכר ושבבי קוקוס

ההכנה:

בקערת המיקסר, שמים את המים והשמרים ומערבבים במהירות נמוכה, עד שנוצרות בועות.

מוסיפים לקערה 150 גרם מהקמח ומערבלים במהירות נמוכה.

כשהקמח סופג את כל המים מוסיפים עוד 150 גרם מהקמח, ממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח, 200 גרם, ומעלים מעט את המהירות.

מוסיפים את הסוכר, השמן והמלח, ולשים עד לקבלת בצק גמיש רך והומוגני – הבצק יוצא דביק, לא צריך לחשוש מזה.

יוצרים כדור ומכניסים לקערה עד להכפלת הנפח, עשוי לקחת כשעתיים.

מדליקים תנור לחום מקסימלי, ללא טורבו, חום עליון ותחתון.

צרים כדורים במשקל 200 גרם

פותחים את כדור הבצק על ידי רידוד עד לגובה של 5 מ"מ.

מורחים שכבה של ממרח ריבת חלב, מניחים שורה של רבעי בננה ומפזרים שבבי קוקוס.

מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים ל-12-14 חתיכות – הרוזלך.

לפני כניסה לתנור, מורחים מעל לרוזלך 50 גרם של חמאה בטמפרטורת החדר.

בתנור שחומם מראש על חום גבוה של 200 מעלות, אופים למשך 4-6 דקות עד שהרוזלך מזהיבים והתחתית אפויה.

להגשה:

מורחים על צלחת שטוחה שני פסים של ריבת חלב, מניחים מעל את הרוזלך ומפזרים מעט אבקת סוכר ושבבי קוקוס קלוי.

מתכון לרוזלך צרפתי במילוי גבינת פירורים ופירות יער

רוזלך, הגרסה הצרפתית
בועז לביא

קשה להאשים את הרוזלך כקינוח שסובל מעודף עידון. כי הוא לא. דווקא הנוסח הצרפתי של הקינוח, עם קרם פטיסייר, גבינת ריקוטה ומסקרפונה, שוקולד לבן, עוגיות חמאה ורוטב פירות יער, הוא הדרך להציע קינוח מוגזם בגרסה (כמעט) מעודנת. הוא מתקתק עד מתוק וחמצמץ, עשיר ובכל זאת איכשהו מעודן. רוזלך בנוסח צרפתי יתאימו בול למי שרוצה לחטוא אבל לא ללכת עד הקצה, להגזים אבל לשמור על זה בסטייל, ובשקט.

חומרים:

לקרם פטיסייר*:

1/2 ליטר חלב

50 גרם קמח

4 חלמונים

1 מקל וניל, חצוי לאורכו ומגורען

100 גרם סוכר

למילוי:

150 גרם גבינת ריקוטה

150 גרם גבינת מסקרפונה

לשטרויזל**:

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

150 גרם קמח (כוס+כף)

60 גרם סוכר (1/4 כוס)

לרוטב פירות היער:

1/2 כוס פירות יער קפואים

1/2 כוס סוכר

למריחה על הבצק:

200 קרם פטיסייר*

30 גרם שטרויזל**

50 גרם שוקולד לבן, חתוך לקוביות

להגשה: מעט אבקת סוכר

ההכנה:

הכנת הפטיסייר*:

בקערה מערבבים 50 גרם קמח הקמח במעט חלב.

מוסיפים את החלמונים ומערבבים במטרפה.

בסיר בעל תחתית עבה, מביאים את יתרת החלב עם מקל הווניל והסוכר לרתיחה. מכבים את הלהבה ומערבבים בהדרגה, לתוך תערובת הקורנפלור, להשוואת טמפרטורות.

מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה. מצננים, ומכסים בניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום.

מוציאים את מקל הווניל רק לפני השימוש בקרם.

הכנת המילוי:

מעבירים את קרם הפטיסייר (לאחר שהתקרר) לקערת מיקסר, מוסיפים את הריקוטה והמסקרפונה ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר עד הרכבת המנה.

הכנת השטרוייזל**:

במעבד מזון, שמים את הקמח והסוכר ומעבדים.

מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.

משטחים מחצית מן הבצק בקעריות ומעבירים למקפיא לכ-30 דקות.

הכנת רוטב פירות היער:

בסיר קטן, שמים את פירות היער והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות. מצננים היטב.

הרכבת הרוזלך:

פותחים את כדור הבצק על ידי רידוד עד לגובה של 5 מ"מ.

מורחים שכבה של תערובת הפטיסייר, מפזרים מעל מהשטרויזל והשוקולד הלבן.

מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים ל-12-14 חתיכות – הרוזלך.

בתנור שחומם מראש על חום גבוה של 200 מעלות, אופים למשך 10-15 דקות עד שהרוזלך מזהיבים ותחתיתם אפויה.

להגשה:

על צלחת שטוחה, יוצקים מרוטב פירות היער, מניחים את הרוזלך ומפזרים אבקת סוכר מעל.

מתכון לרוזלך במילוי שוקולד שוויצרי

רוזלך, הגרסה השוויצרית
בועז לביא

הבחירה הנכונה למכורים לשוקולד, לא בהכרח נבונה, אבל זה לא חשוב. במהות, זהו נוסח רוזלך שיש בו מילוי שוקולד שמבוסס על ממרח שוקולד ופרלינים של שוקולד, ורוטב שוקולד סמיך שהרוזלך טובעים בו. ולגיוון, חתיכות מרשמלו. נסו אותו עם מזרק אינסולין בצד.

חומרים:

למילוי השוקולד:

150 גרם ממרח שוקולד (למשל "השחר")

45 גרם פרלינים של שוקולד חלב

לרוטב השוקולד

120 מ"ל חלב

200 גרם שוקולד חלב

להגשה:

30 גרם מרשמלו (18 יחידות 'מרשמלו' קטן או 6 יחידות גדולות, חתוכות כל אחת ל-3 פרוסות)

40 גרם שוקולד חלב, חתוכות לקוביות

ההכנה:

הכנת המלית:

במיקרו, ממיסים את ממרח השוקולד והפרלינים בפולסים קצרים ומערבבים היטב.

הכנת רוטב שוקולד החלב:

בסיר, מביאים את החלב לסף רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים את שוקולד החלב, מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת הרוזלך:

פותחים את כדור הבצק על ידי רידוד עד לגובה של 5 מ"מ.

מורחים שכבה של מילוי השוקולד ומפזרים חתיכות מרשמלו וחתיכות שוקולד חלב.

מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים ל- 12-14 חתיכות – הרוזלך.

בתנור שחומם מראש על חום גבוה של 200 מעלות, אופים למשך 10-15 דק' עד שהרוזלך מזהיבים ותחתיתם אפויה.

להגשה:

לקערת הגשה עמוקה ורחבה (כמו קערת מרק), שופכים מרוטב השוקולד ולתוכו מוסיפים את הרוזלך.

מפזרים אבקת סוכר מעל ומקשטים במרשמלו.

וכך תכינו את הרוזלך הקלאסיים של לנדוור



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו