בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה עושים עם דפי אורז?

דף האורז הוא חומר גלם נהדר שמשתלב היטב במגוון מנות מתוקות או מלוחות, חמות וקרות. השף שאול בן אדרת, מהמסעדה מר וגברת לי עם חמישה מתכונים בכיכובם של דפי האורז

5תגובות
דף אורז
תומר אפלבאום

מי שהסתובב פעם רעב ברחובות הו צ'י מין סיטי כשהטמפרטורה בחוץ איימה לחצות את 37 מעלות והלחות היתה עוד בונוס בתוך המרק הזה, ודאי נתקל בדוכנים רבים שהציעו את התשובה הוויטנאמית לאגרול – הסאמר רול. אמנם כאן במסעדות הארץ רובן ככולן מקפידות לקרוא לו ספרינג רול, אך שמו האמיתי הוא סאמר רול – דהיינו רול של נייר אורז לא מטוגן, כי עם כל הכבוד לאגרול, העשוי מדף דקיק של בצק חיטה, לקיץ ולימים חמים באופן כללי הרבה יותר מתאים דף אורז מגולגל בירקות טריים, דגים נאים או עוף קר. קלילות זה שם המשחק.

בשנים האחרונות המשימה הכרוכה להשיג דפי אורז בארץ הפכה לפשוטה ביותר, כשבכל מרכול פשוט אפשר למצוא חבילה. כדאי להצטייד בכל מקרה, ותמיד טוב שיהיה במזווה – כי בכמה דקות של עבודה ובלי הרבה בישולים, יש יופי של מנה. אבל, וזה אבל חשוב – העבודה עם דפי אורז היא מעט מתעתעת. בסך הכל צריך להרטיב את הדפים הקשיחים במעט מים על מנת להתחיל לעבוד עמם, אך השרייה ארוכה מדי תהפוך אותם לסמרטוטיים ואילו מעט מדי מים תהפוך אותם לנוקשים ובלתי אכילים. אם כן, עם קצת ניסוי וטעייה תגיעו ליד מאומנת ומיומנת. כפי שמיד תראו דפי אורז לא נועדו רק לספרינג רול או למילוי, הם יכולים להיות חלק לגיטימי מסלט ואפילו בקינוח. בקיצור, דף האורז הוא חומר גלם נהדר שמשתלב היטב במגוון מנות מתוקות או מלוחות, חמות וקרות.

דפי אורז קריספי עם טרטר סלמון אבוקדו וצ'ילי

דף אורז
תומר אפלבאום

חומרים ל-4 מנות:

4 דפי אורז קוטר 12 ס"מ

לטרטר:

200 גרם דג סלמון טרי קצוץ לקוביות של  1/2 ס"מ

מיץ מ-1 ליים

2 כפות שמן זית

1/2 פלפלון צ'ילי חריף קצוץ דק

2 בצלצלי שאלוט קצוצים

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

1/4 כפית גרגירי כוסברה

1 כפית ג'ינג'ר כבוש וקצוץ

2 צנוניות קטנות פרוסות דק דק

1/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

ההכנה:

מטגנים את דפי האורז בשמן חצי עמוק חם כדקה. מעבירים לנייר סופג לקירור ומפזרים מעט מלח דק. חשוב לטגן אחד אחד שלא יידבקו.

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטרטר ומגישים בתוך עלה נייר האורז הפריך.

ספרינג רול וייטנאמי קר ממולא בסלט חזה עוף נבטים כרוב לבן וצ'ילי

ספרינג רול של שאול בן אדרת
תומר אפלבאום

חומרים ל-4 מנות:

4 דפי אורז קוטר 18-22 ס"מ
1/2 כוס נבטים סיניים עבים
10 עלי בזיליקום
10 עלי סלרי
1 פלפל צ'ילי פרוס דק
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 יחידות חזה עוף פרוסות דק וחלוטות 2 דקות במים רותחים
2 ענפי בצל ירוק פרוס
2 שיני שום פרוסות
1 כף שמן שומשום
2 כפות מיץ ליים
2 כפות סויה
1 כף דבש
5 עגבניות שרי פרוסות לרבעים
1/2 כוס כרוב לבן פרוס דק דק דק

ההכנה:

משרים את דפי האורז כדקה במים פושרים ומניחים על מגבת.

מערבבים את מרכיבי הסלט.

מניחים חופן במרכז כל דף ומגלגלים ומגישים.

איך מגלגלים? מניחים כף תערובת במרכז הנייר וסוגרים שוליים ימין ושמאל ומגלגלים.

ספרינג רול עוף פריך, שום עירית שמן שומשום ו'גינג'ר ברוטב בוטנים

דף אורז
תומר אפלבאום

חומרים ל-4 מנות:

4 דפי אורז קוטר 18-22 ס"מ
200 גרם פרגית מבושלת על מחבת וקצוצה לרצועות דקות
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב דגים (פיש סוס)
1/2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 כפות עירית קצוצה דק

ההכנה:

משרים את דפי האורז במים פושרים כדקה ומניחים על מגבת.

מערבבים את מרכיבי המילוי ומניחים כף במרכז. סוגרים שוליים מימין ומשמאל ומגלגלים.

מטגנים בסיר עם שמן עמוק וחם אחד אחד בעדינות כדקה ומגישים עם רוטב.

לרוטב:

1 כף חמאת בוטנים
2 כפות סויה
1 כף דבש
2 כפות חלב קוקוס

מערבבים בקערה קטנה, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.

סלט אסייתי עם דפי אורז

דף אורז
תומר אפלבאום

חומרים ל-4 מנות:

4 דפי אורז מושרים במים או מטוגנים וקרועים לחתיכות

1 גזר חתוך לגפרורים באורך 5 ס"מ

2 מקלות סלרי חתוך לגפרורים באורך 5 ס"מ

4 יחידות אספרגוס חתוך לחצי לאורכו ולרצועות באורך 5 ס"מ

20 גבעולי עירית חתוכים באורך 5 ס"מ

1 סלק טרי קלוף ופרוס לגפרורים באורך 5 ס"מ

חופן כרוב אדום קצוץ

חופן עלי כוסברה בזיליקום ונענע טריים

1 כף סויה

1 כף שמן שומשום

1 כף דבש

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית פלפל צ'ילי אדום קצוץ

1 כף ג'ינג'ר כבוש קצוץ

ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים.

קריספי ספרינג רול בננה עם חלב מרוכז ושבבי קוקוס קלוי

דף אורז
תומר אפלבאום

חומרים ל-4 מנות:

4 דפי אורז קוטר 18-22 ס"מ

2 יחידות בננה בשלה

1 כפית סוכר

3 כפות שבבי קוקוס קלוי

פחית קטנה של חלב מרוכז

ההכנה:

משרים את דפי האורז במים פושרים כדקה ומניחים על מגבת.

מועכים את הבננות גס בקערה נפרדת, מוסיפים סוכר ומערבבים.

מניחים כף בננה במרכז כל דף אורז, מגלגלים ומטגנים בשמן עמוק וחם כחצי דקה.

מניחים בצלחת ומוזגים מעל את החלב המרוכז ואת שבבי הקוקוס הקלוי ולמגישים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו