אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: רוסטביף סינטה וסלמון בדבש

סינטה עסיסית במרינדה עם חרדל ותבלינים או דג סלמון קליל עם טאץ' מתקתק - ככה תשדרגו את השבת המשפחתית בקלי קלות

תגובות
קל להכנה וגונב את ההצגה. רוסטביף סינטה של לירז שדה
אפיק גבאי

השבת הלוהטת אוטוטו כאן, ואם תשאלו אותנו הדרך הכי טובה להעביר אותה זה בבית במזגן, מוקפים באוכל טוב ואנשים קרובים. השבוע פנינו לשפית לירז שדה מבראסרי עין כרם בירושלים, שגילתה לנו שני מתכונים קלאסים שחייבים להיכנס לארסנל הבישולים שלכם במטבח: רוסטביף סינטה שמתאים לכל מאורע, ונתחי סלמון עם דבש וטימין. לא תאמינו כמה זה פשוט. 

» מבשלים לשבת: בלונדיז עם פירות אדומים
» מבשלים לשבת: סלטים קלאסים
» מתכון ללברק בתנור וניוקי אלי אוליו 
» מתכוני שוקולד עם טוויסט

רוסטביף סינטה

מצרכים:
נתח סינטה של קילו וחצי

להכנת המרינדה:
4 כפות שמן זית
2 כפיות פפריקה
כף חרדל
כף זרעי כוסברה
חצי כף פלפל שחור גרוס
4 כפות דבש
חצי שן שום קצוץ

הוראות הכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים ביחד, מורחים על הנתח ועוטפים בניילון נצמד. משאירים לילה במקרר.
2. לפני אפיית הנתח רצוי להשאירו בחוץ בערך שעה.
3. מחממים תנור ל-300 מעלות ומכניסים את הנתח כשהשומן כלפי מעלה.
4. אופים 5 דקות לצריבת השומן.
5. מורידים את הטמפרטורות בתנור ל-140 מעלות ומשאירים דלת פתוחה. אופים עוד 20 דקות בערך למידת מידיום רייר, מוציאים ופורסים.

תנו לו להשתכשך במרינדה. סלמון בדבש של לירז שדה
אפיק גבאי

סלמון בדבש
מתכון ל-8 מנות דג או נתח סלמון שלם

להכנת המרינדה: 
חצי כוס מיץ תפוזים
5 כפות דבש
2 כפות חרדל דיזון
מלח פלפל
2 גבעולי טימין
כף שמן זית

הוראות הכנה:
1. מערבבים את כל מצרכי המרינדה ומורחים על הסלמון.
2. משאירים את הנתח/ים במרינדה לפחות שעה כדי שהדג יספוג את כל הטעמים.
3. אופים ב- 180 מעלות -  20 דקות לנתח שלם או 8 דקות אם מדובר בנתחים אישיים. בתיאבון.

בראסרי עין כרם - לכל הפרטים

כתבות שאולי פספסתם

*#