אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: פטה כבדים כמו במסעדה

לקראת השבת הנעימה שבפתח קבלו מתכון קלאסי לפטה כבדים חגיגי, יוקרתי ולא מסובך במיוחד. תעברו על המצרכים, תראו מה חסר לכם ברשימת הקניות, ותתכוננו לקבל מחמאות

תגובות
סטייל על השולחן. פטה כבדים של מוטי אוחנה
באדיבות המקום

החופש הגדול (סוף סוף) נגמר, מה שאומר שעבור חלק מההורים מדובר בסוף שבוע יוצא דופן ומרנין במיוחד. כדי שתוכלו לרגש קצת המשפחה עם מנה מקורית לכבוד שבת, פנינו לשף מוטי אוחנה ממסעדת החצר בירושלים, שיחלוק איתנו מתכון קלאסי (וכשר) לפטה כבדים עדין ומענג. את הפטה אפשר לשלב עם נגיעות מתוקות של קונפיטורה ולחם קלוי, או לחלופין עם צנונית חרפרפה שתשלים את הטעמים. המלצה שלנו - שמרו את המתכון קרוב, כי החגים ממש מעבר לפינה.

» כך תכינו רוסטביף סינטה בקלות
» מתכון לסלמון בתוספת אורז שחור וירקות
» מבשלים לשבת: בלונדיז עם פירות אדומים
» מבשלים לשבת: סלטים מרוקאים של אווה ספי

מתכון לפטה כבדים 
באדיבות מוטי אוחנה ממסעדת החצר

מצרכים

500 גרם כבדי עוף טריים ובהירים
150 גרם כבד אווז
50 גרם שומן אווז מומס
2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים
3 ביצים קשות
2 כפות ברנדי
1 כף סילאן
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. צולים בגריל את כבד האווז, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערה שיתקרר.
2. צולים את כבדי העוף בגריל ומתבלים. מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים.
3. במחבת רחבה מטגנים במעט שומן אווז את הבצל עד להשחמה מלאה, מוסיפים את כבד העוף, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הברנדי. מטים את המחבת ומבהירים עד שהלהבה נעלמת.
4. מעבירים את כבדי העוף והבצל שוב למסננת להגרת נוזלים.
5. כאשר כל המרכיבים בטמפרטורת החדר, מעבירים למעבד מזון - תחילה את הביצים לאחר מכן את שומן האווז וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את הסילאן, כבדי העוף וכבד האווז וטוחנים למחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך ומקררים.
6. חשוב מאוד בכל התהליך לא לטגן את הכבד יתר על המידה.
7. ניתן להגיש עם ריבה או לחילופין עם צנונית, מלפפונים חמוצים ובצל מטוגן.

כתבות שאולי פספסתם

*#