הארץ
כריך אבוקדו
הכל בגלל טוסט אבוקדוצילום: דודו בכר
הארץ

האמת היא, שלפעמים הפסקת העשר של הילדים היא רק תירוץ. למי שיש ילדים שחוזרים ללימודים וגם למי שאין, עכשיו זה זמן מצוין, כמו כל זמן, לרענן קצת את כל מה שעובר בין שתי פרוסות לחם או לחמנייה ולהכין כריכים מוצלחים. הם פתרון כל כך קל, יעיל ואפילו זול (אבל זה תלוי בחומרי הגלם) שסוגר פינה, עד שלפעמים קל לשכוח שהם ארוחה בפני עצמה - כזו שאין להקל בה ראש. בין אם לארוחת ערב, חטיף להפסקת עשר או בכלל כנשנוש קליל בין ארוחות - קיבצנו כאן את מיטב המתכונים לטובי הכריכים, מהפשוטים ועד המפוארים.

לפני הכל, הנה עשרת הדיברות של אייל שני לכריך מושלם. או: עשרת הכללים הנכונים לכל כריך בעולם. למשל החוק שאסור לעבור עליו: לעולם לא לחם קל.

לחם זיתים עם פסטרמה בדבש
לחם זיתים עם פסטרמה בדבשצילום: אייל שני

נאור כהן, השף שעומד מאחורי דוכן "השומר 1" בשוק הכרמל, מציע טיפים שיעזרו להורים לצלוח את שלב הכנת הכריכים ומגיש ארבעה מתכוני כריך מושקעים, בקישור הבא.

אי אפשר להתעלם מהעיתוי, לכן אולי כדאי להתחיל עם קלאסיקת בית הספר - כריך עם גבינה לבנה או קוטג', בגרסה משודרגת של השף יניב עדן שיצר את כריך הגבינות המושלם. עוד שתי אופציות מעולות לכריכי בית ספר של השף תמצאו כאן.

כריך גבינות
צילום: דן לב

גם לשפית איילת לטוביץ' יש מתכון וגרסה משלה לכריך ילדות אלמותי: כריך גבינה לבנה וזיתים.

והנה מתכון ותיק של נירה רוסו לכריך גבינה קטן בטעם פטריות.

כריך גבינה קלאסי נוסף בטעם של פעם שאף פעם לא נמאס ממנו הוא כריך הגבינה הצהובה. נסו את כריך הגבינה הצהובה המשודרג של השף אבי ביטון.

כריך של נסיכות אבי ביטון
צילום: יח"צ

כמו כריך הגבנ"צ, רק לא בדיוק. כריך גאודה עם פסטו ביתי הוא כריך הגבינה הצהובה של האנינים.

ובמעין אנטי תזה לכריך הגאודה והפסטו, עומד כריך הנקניק עם ממרח העגבניות המיובשות. ותמצאו בקישור אפילו עוד מתכון לפסטרמה ביתית.

חובבי הבשר יעריכו בוודאי את כריך הקורנביף שבקישור הבא שיש בו גם מתכון לחזה בקר בדבש וחרדל.

כריך קורנביף
כריך קורנביףצילום: דודו בכר

פתרון מושלם לארוחת הבוקר: סנדוויץ' שקשוקה כמו שלא טעמתם או לחלופין, סנדוויץ' החביתה הוא קלאסיקת בוקר שלא נשחקה.

רוצים לקחת את כריך החביתה לגבהים חדשים? גל ידיד מציע להכין כריך חביתה צבעוני ומשגע שיש בו הרבה יותר מחביתה, תמצאו את המתכון בקישור הבא.

כריך חביתה צבעוני עם טפנד זיתים וגמבה קלויה
צילום: רמי שלוש

ומנגד, הנה משהו שעדיף לא לארוז לילדים לבית הספר, אם אתם חפצים בחיי החברה שלהם - סנדוויץ' מקרל. באופן טבעי, הוא כריך למבוגרים יותר, או לילדים שחונכו לאהוב דגים מעושנים מגיל צעיר. לחלופין, הנה כריך קלאב בריאות עם סלט טונה וממרח טופו, לילדים הרפתקנים ולמבוגרים שמחפשים פשרה מוצלחת בין פינוק לתזונה נכונה.

יצירתיים, זה בשבילכם (נראה אתכם מכינים את זה בשבע בבוקר): חמישה סנדוויצ'ים שאין לאף אחד אחר. תמצאו בקישור למשל גרסת פרנץ' טוסט עם קקאו לשוקו והלחמנייה של הקייטנה; טוסט גבינה צהובה שהקטשופ בו שתול בלחמנייה עצמה - כולל מתכון נפרד ללחמניית קטשופ ועוד שלושה לחמים; וכריך חמאת בוטנים וריבה עשוי מחלה מתוקה.

טוסט גבנ"צ- לחם קטשופצילום: מוטי מילרוד

אורה קורן מציעה גרסה משלה לכריכי בית ספר מעניינים - מכריך סביח, דרך כריך שממלאים לתוכו שאריות בשר מהצהריים ועד כריך קפרזה עם מוצרלה טרייה, עלי בזיליקום, ועגבנייה. עוד תמצאו בקישור, טיפים חשובים למניעת כריכים רטובים או מעוכים.

ברוח דומה, מציעה השפית פאולין שובל חמישה סנדוויצ'ים לילדים אנינים במיוחד ברוח מדינות שונות - מג'בטה תוספות יווניות כמו גבינת פטה; בטורטייה מקסיקנית עם פסטרמה; ועד סנדוויץ' הונגרי מפנק מלחם שיפון, עם פסטרמה מבשר בקר, קורנישונים, חרדל וכבד אווז.

צילום: פאולין שובל

לשף אסף שנער מ"חוות צוק" יש גרסת כריך למבוגרים - עם גבינה צ'רקסית, ארטישוק כבוש, צנון ועוד. הנה המתכון.

למי שמעדיף את הכריך שלו כרוך בבייגל, אבי ביטון מציע כריך בייגל מפנק מפוצץ בכל טוב ומשביע.

כריך בייגל מפנק
צילום: סטודיו אימג' ארט

ואפשר גם בטורטייה - מתכון לטורטייה תוניסאית שמזכירה פריקסה.

ואם כבר חוזרים לבית הספר, או רק נזכרים בו, אז בקישור הבא תמצאו את פרויקט החזרה לכריכי הילדות של השפים, כולל מתכונים. מהכריך של מאיר אדוני ועד הכריך של אמא של יהונתן בורוביץ'.

ולמי שמתעצל לקרוא מלל, הנה טיזר בצורת דוגמת המחשה: כריך הקציצות הבלתי נשכח של חיים כהן.

כריך קציצות בחלה של שבת של חיים כהן
כריך קציצות בחלה של שבת של חיים כהןצילום: תומר אפלבאום

טבעונים ובריאותנים? הדיאטנית רקפת אריאלי מציעה מתכון לכריך טופו צרוב, ויש אפילו פירוט של הערכים התזונתיים.

ובגלל שלא בכל כריך טבעוני צריך לשבץ תחליף בשר, הנה מתכון לכריך טבעוני שגם אוכלי בשר ירצו לאכול, על בסיס ירקות קלויים וטריים, טחינה גולמית, ארטישוק וזיתים.

ספורטאים? הנה הכריך הספורטיבי שלכם, יש בו בין השאר חביתה, והוא מצוין כמנת חלבון של אחרי אימון.

כריך לספורטאים
צילום: סטודיו אימג' ארט

קוסמופוליטיים? הנה ארבעה מתכונים לכריכים ברוח ארצות הברית ומקסיקו, כולל הסיפור שעומד מאחורי יום הסנדוויץ' הבינלאומי.

כריך כאמור, הרי יכול לכרוך בתוכו ארוחה שלמה. סנדוויץ העיג'ה של השף גיא גמזו הוא דוגמה לכך, כשבתוך לחמניית בריוש הוא ממקם לביבות ירק סוריות, ויחד עם מיני תוספות - הופך הכריך לארוחת בוקר שלמה, מפנקת ומשביעה.

חביתת עיג'ה של גיא גמזו
צילום: דודו בכר

עוד גרסה נפלאה לכריך שהוא ארוחה משביעה - כריך לביבות פראסה שיש בו גם ציזיקי ואפשר לאכול אותו חם או קר.

המשקיעים יעריכו את כריך מיליון הדולר, המתכון הראשון שפרסם מתן שופן במדור שלו, ומחבר בין מרמומה, לביבות תפוחי אדמה, ללחמניות חלה, המסבות אושר אמיתי בסוף השבוע.

בתמונה רואים לחמניה עם קציצת תפוחי אדמה ורוטב אדום
כריך מיליון הדולר: האושר האמיתי של סוף השבועצילום: מתן שופן

עבור מי שיש לו חשק להתפרע, ולהכין את הסנדוויץ' שלו מאפס, דורעם גונט מציע גרסה משלו לסנדוויץ' אבל לא בדיוק - מתכון לקלצונה עם עוף, שמרגיש כמעין הכלאה איטלקית בין סנדוויץ' לבורקס.

ולקינוח, מי שאוהב את הכריך שלו מתוק, הפיתה המיתולוגית עם השוקולד מקבלת טיפול מרענן תחת הידיים של לחמנינה והופכת אותה לקינוח של ממש. בגרסה הקלה יותר - אבי ביטון מציע כריך לחם, חמאה וריבה יצירתי שמוסיפים בו ללחם והחמאה גם קונפיטורה, בננה (וגם קצת שבבי קוקוס וקינמון). 

אוהבים מסעדות ויש לכם מה להגיד על זה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

כריך מתוק להפסקה
צילום: סטודיו אימג' ארט
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ