טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פוקצ'ת תאנים

בפוקצ'ה מתוקה זו אני משלב טעמים שונים ויוצר קינוח מקסים ושונה לארוחת חג או לארוחות הבוקר ולאירוח במהלך החג. מתכון של של האופה סער מור מהמרכז הקולינרי דן גורמה

דרגת קושי: קל
פוקצת תאנים
תומר אפלבאום

חיטה (קמח) תאנים, רימונים וזית (שמן זית) לקוחים משבעת המינים בהם התברכה הארץ וגם מסימני החג. שקדים גדלו ופרחו בארץ שלנו מאז ומעולם ומזוהים עם ישראל כאחד הפירות שגדלו כאן. ביחד כל המרכיבים הללו יוצרים הרכב טעמים ייחודי ומיוחד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם קמח לחם

35 גרם סוכר

6 גרם שמרים יבשים

300 גרם מים קרים

10 גרם מלח גס

50 גרם שמן זית

25 גרם שמן זית

5 תאנים בשלות לכל פוקצ'ה

גרגרי רימון מתוק

שקדים פרוסים מולבנים

תימין טרי

קרם שקדים:

 100 גרם שקדים לא קלויים ולא מולבנים, טחונים

100 גרם סוכר

2 ביצים

100 גרם חמאה

רבע כפית תמצית וניל

35 גרם קמח

 

הוראות הכנה

לנפות קמח
לערבב קמח+ סוכר+ שמרים יבשים
מים לקערת המיקסר עם  שמן זית (50 גרם)
תערובת קמח מעל
לישה בעזרת וו לישה במהירות 1 למשך 5 דקות
להוסיף מלח
להעלות מהירות לישה למהירות  2 לעוד 5 דקות. במהלך זמן זה מזלפים  באיטיות את  יתרת שמן הזית לתוך הבצק תוך כדי לישה
למתוח את הבצק על משטח העבודה + לבצע 3 קיפולים כל 20 דקות
להכניס למקרר לתפיחה ארוכה, מכוסה היטב
להוציא מהמקרר לשיש ולתת לבצק לנוח על גבי משטח משומן קלות לכ-10 דקות
לחלק את הבצק למנות ולכדרר, למרוח שכבה עדינה של שמן זית
פוקצה גדולה 400 גרם, פוקצה זוגית 250 גרם, פוקצה אישית 150 גרם בצק
לפתוח את הפוקצ'ה לגודל הרצוי בשלבים ובעזרת שמן זית
להניח על נייר אפייה עם סולת,  להניח תוספות: לזלף קרם שקדים במספר מקומות (להיזהר לא להגזים עם כמות הקרם שקדים) מעל להניח תאנים חצויות או "קרועות", לפזר עלי תימין טרי, פלפל שחור גרוס, דבש, פרוסות שקד מולבן.
 לזלף מעט שמן זית ומלח, להתפיח עוד כ- 20 דקות ולאפות בחום גבוה עד הזהבה של התחתית. קרם השקדים מתייצב והתאנים מעט נצולות בקצוות
להוציא מהתנור ולהניח על גבי רשת מוגבהת, לזלף מעט שמן זית מעל ולפזר גרגרי רימון טריים ועלי תימין טרי

קרם השקדים:

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה עם הסוכר לקרם חלק.

 מערבבים בקערה את הביצים + תמצית וניל.

 בקערה נוספת מערבבים את השקדים הטחונים + קמח.

 מוסיפים לסירוגין לקרם את תערובת הביצים והתערובת היבשה (מתחילים עם קמח ומסיימים עם הקמח), בהדרגה.

 לקרר כשעתיים לפחות לפני השימוש.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות