טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת ריקוטה עם שזיפים וקוניאק

עוגת קיץ אמיתית, רכה, שיכורה ומענגת מאין כמותה

דרגת קושי: קל
עוגת שזיפים ריקוטה
לימור לניאדו תירוש

מומלץ לאוכלה ביום האפייה, שכן שהייה של יותר מיומיים עלולה ליצור מרקם רטוב מדי. אם לא חוסלה ביום האפייה, בתום היום הראשון מומלץ לשמור אותה בקירור.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לתחתית:

8 שזיפים אדומים, בשלים אך לא רכים מדי, חצויים ומגולענים

6 כפות (100 גרם) סוכר חום כהה

3 כפות קוניאק

2 כפות חמאה (30 גרם)

לבצק:

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר לבן או חום (150 גרם)

כפית גרידת לימון

2 ביצים

כוס ורבע (175 גרם) קמח מנופה

קורט מלח

כפית סודה לשתיה

כפית אבקת אפייה

כף וחצי קוניאק

מכל (250 גרם) ריקוטה

הוראות הכנה

משרים בקערה שזיפים עם 3 כפות סוכר חום וכף קוניאק למשך שעה, מערבבים מדי פעם. מטרת התהליך היא להשרות את השזיפים ובו־זמנית להגיר מהם נוזלים כדי שהבצק לא יהיה רטוב מדי. מסננים היטב. מורחים מחבת בגודל 26, שנכנס לתנור, ב-2 כפות חמאה, כולל הדפנות. מפזרים 3 כפות סוכר חום באופן שווה על התחתית. מניחים במחבת שזיפים כשהצד החתוך כלפי מעלה. מעבירים לכיריים ומבשלים על אש בינונית־גבוהה למשך 5 דקות. מצננים חמש דקות נוספות.

מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים בקערת המערבל חמאה, סוכר וגרידת לימון ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה עד שהתערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים. מנפים לקערה קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים קוניאק וריקוטה, מערבלים ומוסיפים ואת תערובת הקמח. מערבלים חצי דקה בלבד (מה שלא התערבל - מערבבים ידנית עם מרית גומי). מניחים על השזיפים גבעות קטנות של בצק, משטחים מעט (לא צריך לעצב, הבצק מסתדר באפייה) ואופים 40 דקות.

מצננים חצי שעה והופכים בזהירות על צלחת הגשה. בוזקים אבקת סוכר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות