טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף שחור בשזיפים, יין וסויה

עוף שחום וקריספי בעל צבע עמוק ומגרה וטעם עדין. הוא מתאים לאירוח, שכן גם ילדים אוהבים את טעמו הייחודי

דרגת קושי: קל
עוף שחור בשזיפים, יין וסויה
לימור לניאדו תירוש

שימו לב שסוד הטעם הוא ההשריה בת היומיים במקרר. כמות המשרה מספיקה לשני עופות, ועל כן אם צליתם רק עוף אחד, תוכלו לשמור את המשרה במקרר לכמה שבועות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

עוף שלם במשקל קילו וחצי, שטוף ומיובש

כפית מלח גס

כפית פלפל שחור

3 כפות שמן זית

למשרה:

15-10 (750 גרם) שזיפים אדומים, גם בבשרם, חצויים ומגולענים (סנטה רוזה או שגיב)

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן

3 כוכבי אניס

2 כפיות ג’ינג’ר מגורר

2/3 כוס רוטב סויה

2/3 כוס יין אדום

3 שקיות תה ארל גריי

הוראות הכנה

בסיר בינוני מניחים שזיפים, סוכר, כוכב אניס וג’ינג’ר ומבשלים מכוסה על בעבוע בינוני למשך חצי שעה. מוזגים סויה, יין ושקיות תה, מרתיחים ומבשלים על בעבוע בינוני ללא מכסה עוד חצי שעה. מוציאים את שקיות התה וכוכבי האניס. מצננים וטוחנים במוט ידני או בבלנדר למחית חלקה.

קושרים את רגלי העוף, מניחים בתבנית ומשרים בחצי מכמות המשרה (החצי הנותר נשמר במקרר שבועות רבים), דואגים להחדיר לבטן העוף כמות נדיבה של משרה - ומשרים יומיים במקרר. מדי פעם הופכים את העוף ומעסים היטב.

מחממים תנור ל-220 מעלות. מעבירים 3 כפות מהמשרה לקערה קטנה. מוציאים את העוף מהמשרה (מלבד המשרה שמצפה אותו) ומעבירים לתבנית צלייה משומנת בשמן זית כשצד החזה כלפי מעלה. זורים מלח, פלפל ושמן זית וצולים בתנור 10 דקות. הופכים את העוף, מברישים בזריזות עם חלק מתערובת ההשריה שבקערה וצולים 10 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. מברישים את העוף ברוטב שניגר בתבנית ובחלק ממה שנשאר בקערה, וצולים עוד חצי שעה. הופכים את העוף, חוזרים על ההברשה וממשיכים בצלייה עוד חצי שעה.

מעבירים את העוף לצלחת הגשה וממתינים עשר דקות טרם הפריסה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות