טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קראמבל חם בשזיפים ויין

קראמבל או שטרוייזל היא ספק עוגה ספק קינוח חם, אותו אוכלים בכף הישר מהתבנית

דרגת קושי: קל
קראמבל חם בשזיפים ויין
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

תבנית חסינת חום מרובעת או עגולה בקוטר 26

15-10 (750 גרם) שזיפים אדומים חצויים ומגולענים

20 שזיפים מיובשים מגולענים וחצויים

חצי כוס מים

חצי כוס יין אדום

חצי כפית קינמון

2 כפות סוכר לבן או חום כהה

לקראמבל:

כוס (140 גרם) קמח מנופה

שליש כוס סולת

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

150 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

הוראות הכנה

מרתיחים בסיר בינוני מים, יין וקינמון, מוסיפים את השזיפים המיובשים ומכבים את האש. משרים למשך חצי שעה. מסננים היטב. מעבירים את השזיפים החצויים ואת תכולת המסננת לתבנית משומנת בחמאה. מפזרים מעל סוכר. מחממים תנור ל-180 מעלות.

שמים בקערה את כל מרכיבי הקראמבל (מלבד האגוזים) ומפוררים בזריזות בין כפות הידיים עד קבלת פירורי בצק. מוסיפים אגוזים ומפוררים באופן שווה על פני השזיפים. אופים 50 דקות. מגישים חם למרכז השולחן ואוכלים עם כף היישר מהתבנית לצד קרם פרש, שמנת חמוצה או גלידת וניל.

טיפים

צריך להקפיד על הקצפה טובה מאוד של החלבונים. החלבונים המוקצפים יוצרים בעצם את האווריריות (שהרי ההקצפה מכניסה אוויר), בהמשך נכנסים החלמונים שגם מוסיפים שומן (בשביל רכות) אבל גם מחזקים את המבנה של הבצק, לכן רבע כוס שמן זו הכמות הדרושה לעוגה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות