אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: סינטה במילוי תרד וחוביזה

כשמתחשק מנת בשר טובה לא חייבים ללכת עם המתכונים הקבועים - אפשר לגוון את שולחן השבת עם מנה יפה ויצירתית, מבלי לפחד לגשת לחומרי גלם קצת אחרים

תגובות
יפה וטעימה. סינטה במילוי תרד וחוביזה
אפיק גבאי

בשבועות האחרונים אנחנו חווים בשעה טובה קצת חורף אמיתי, ובינינו, אין כמו ריח של אספלט רטוב בשביל לקבל קצת השראה, לרוץ הביתה ולהסתגר עם סירים מלאים ותנור שפועל שעות נוספות. חוץ מירידת טמפרטורות, רוח נעימה ואנשים יותר רגועים, משמעותו של הגשם המבורך היא גם שינוי בצמיחה ובחומרי הגלם העונתיים שנכנסים אלינו למטבח. אחד מעשבי הבר המופלאים (והלא מוערכים מספיק, יש לומר) שמתגלים לאורך העונה הוא החוביזה, שמתחיל לצמוח, לרוב, עם הגשם הראשון, וממשיך לגדול במרץ עד סוף החורף. טיב טעם סיפקה עבור המדור השבועי מתכון מפתיע, שעושה שימוש בעשב הייחודי בשילוב עלי תרד ובשר סינטה. מדובר במתכון ידידותי ולא מורכב מדי להכנה, שבסופו תקבלו מנה מרשימה ויוצאת דופן.    

» מה אוכלים השבוע? חדשות והמלצות 
» איפה אוכלים בנווה צדק?
» למדור האוכל של הארץ - כל הכתבות והמתכונים

סינטה במילוי תרד וחוביזה

מצרכים

נתח סינטה במשקל 2 ק"ג
1/4 כוס שמן זית
1 בצל לבן גדול חתוך לפרוסות דקות
1 ק"ג תרד טרי, שטוף ונקי מגבעולים
1/2 ק"ג חוביזה שטופה ונקייה מגבעולים
3 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה של סומק
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה

1. הכנת המלית: מחממים סיר גדול עם שמן זית ומאדים בצל על להבה נמוכה כ-15 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
2. מגבירים את האש ומוסיפים את התרד והחוביזה בהדרגה כל פעם עד שיורד הנפח. מוסיפים את השום ומערבבים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד לאידוי מלא של הנוזלים. מעבירים למסננת ומצננים. מוסיפים סומק ומתקנים תיבול לפי הטעם. 
3. ממלאים את הבשר: חותכים את נתח הסינטה ופותחים לפרפר. מתבלים במלח ופלפל שחור.
4. ממלאים בתערובת התרד והחוביזה ומגלגלים לרולדה. קושרים בחוט המיועד לבישול.
5. צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, כ-15 דקות. הופכים את הנתח וצולים 15 דקות נוספות מצדו השני. מוציאים ונותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני הפריסה.
6. פורסים את הנתח לפרוסות עבות ומגישים.

כתבות שאולי פספסתם

*#