טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: עוגת סולת לימונית עם תוספות מפתיעות

השבוע מניחים את המתכון הגנרי שלכם לעוגה בחושה בצד, ומקבלים את הסתיו עם קצת יותר תעוזה: עוגת סולת בחיזוק צנוברים, גרידת לימון ושמן זית איכותי

תגובות
והכל בקערה אחת. עוגת סולת של מאיה רביבו
אנטולי מיכאלו

לא חייבים להיות קונדיטורים מקצוענים בשביל לפנק את המשפחה עם עוגה יוצאת דופן. הפעם פנינו למאיה רביבו, ראש מחלקת הקונדיטוריה של דן גורמה, שתיתן לנו מתכון לעוגה קצת אחרת, שלא תדרוש מכם הרבה מאמץ אבל תצליח לתת קריצה עונתית ומקורית - טעם לימוני, קיק אגוזי וניחוח של שמן זית לכבוד תקופת המסיק שבשיאה.

» מבשלים לשבת: סינטה במילוי תרד וחוביזה
» מתכון לפטה כבד מנצח
» כך תכינו רוסטביף סינטה וסלמון בדבש 
» מבשלים לשבת: בלונדיז עם פירות אדומים

עוגת סולת לימונים, צנוברים ושמן זית 

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

חצי כוס+ 2 כפות שמן זית,
1 כוס +1 כף סוכר
3 ביצים
5 חלמונים
115 גרם סולת
3/4 כוס קמח
כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
3 כפות צנוברים.

אופן ההכנה : 

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים במיקסר עם וו מקצף שמן, סוכר, ביצים וחלמונים בהקצפה מהירה במשך כ-7 דקות, מוסיפים את הסולת, הקמח, אבקת האפייה ואת קליפת הלימון המגוררת, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הצנוברים.
2. משמנים תבנית, יוצקים עד לכדי שלושה-רבעים מגובה התבנית, ואופים במשך 25-20 דקות. בתיאבון.

*#