באדיבות סיון מאירי, מתוך הבלוג "סיו-פוד"

כמות המנות: 0

דרגת קושי: קל

מצרכים:
מצרכים ל 6-8 סועדים
3 כוסות עדשים שחורות מושרות במים למשך לילה
4 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 לימון חתוך בקליפתו לקוביות קטנות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח,
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העדשים: מסננים את העדשים ממי ההשרייה ומעבירים לסיר עם הרבה מים וכפית מלח. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-45 דקות עד שהעדשים מתרככות. מסננים ושוטפים במים זורמים. משאירים את העדשים במסננת, לייבוש.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. צולים את הבטטה: מניחים את קוביות הבטטה בקערה. מתבלים בשמן זית, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משטחים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. צולים כ-30 דקות עד שהבטטות מתרככות. באמצע הצלייה הופכים בעדינות בעזרת תרווד. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
4. מרכיבים את הסלט: מניחים את העדשים, הבטטות ועגבניות השרי בקערה. מוסיפים כוסברה קצוצה. סמוך להגשה מתבלים במעט במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ