סלט עולש בר

זה לא חורף במטבח הערבי בלי יציאה אל הטבע וליקוט של עשבי בר, בהם העולש - ממנו עושים מטעמים רבים, כמו למשל בסלט הזה

עומר עילוואן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עולש בר מוקפץ
עומר עילוואן, שף אורח

כמות המנות: 4 מנות

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

1 קילו עולש חתוך לפרוסות של 3 ס"מ. את החלק התחתון זורקים
3-4 בצלים בינונייים פרוסים
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
יוגורט ליד – לא חובה

אופן ההכנה:

1. מרתיחים סיר עם 4 ליטר מים. לאחר שרתחו המים, מוסיפים את העולש ומבשלים למשך 3-4 דקות עד שהופך לצבע ירוק עמוק. מסננים, שוטפים וסוחטים כדי להוציא כמה שיותר נוזלים.

2. מחממים שמן זית במחבת. את הבצל ומטגנים עד לקבלת צבע חום, כמעט שרוף. הבצל צריך להיות קריספי.

3. מוסיפים את העולש, מנמיכים את האש ומערבבים 3-4 דקות. מכבים את האש, ממליחים, מערבבים ומוסיפים מיץ לימון. אפשר להגיש מגישים עם יוגורט אם רוצים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ