תבשיל לוביה וחצילים

תבשיל של לוביה עדינה עם חצילים, שמתאים כמנה צמחונית נהדרת או כתוספת נאה למרכז השולחן

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תבשיל לוביה או שעועית ירוקה וחצילים
דורעם גונט

כמות המנות: 4

דרגת קושי: קל

מצרכים:

500 גרם לוביה טרייה
צרור גדול של כוסברה, עם הגבעולים
צרור גדול של פטרוזיליה, עם הגבעולים
1/2 פלפלון צ'ילי חריף ירוק, קצוץ דק (או לפי הטעם)
2 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר
1 כפית מלח ופלפל שחור
3/4 כוס מים
500 גרם (יחידה גדולה) חציל, רצוי בלדי
1 ביצה, טרופה בצלחת עמוקה
שמן צמחי לטיגון

אופן ההכנה:

1. חותכים את קצות הלוביה ונפטרים מהם.

2. קוצצים את הלוביה לפיסות באורך 4-6 ס"מ ומסדרים בתחתיתו של סיר רחב.

3. מפזרים מעל הלוביה את הכוסברה, הפטרוזיליה והצ'ילי הקצוץ. מתבלים במיץ לימון, בסוכר, במלח ובפלפל. יוצקים כוס מים ומניחים על להבה בינונית.

4. קולפים את החצילים ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי כס"מ.

5. במחבת רחבה מחממים שמן בגובה כ-1 ס"מ.

6. טובלים את פרוסות החצילים בביצה ומטגנים עד שהחציל מזהיב יפה משני הצדדים (דקה או שתיים של טיגון מכל צד).

7. מסדרים את החצילים המטוגנים מעל הלוביה, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה, כעשר דקות.

8. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה כחמש דקות נוספות. מגישים חם, פושר או קר, כמנה צמחונית או כתוספת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ