מתכון: עוגת שמרים תמרים ותפוחים

בן עמי ברתיני שביט
עוגת שמרים תפוחים ותמרים
בן עמי ברתיני שביט

דרגת קושי: בינוני

חומרים:

לבצק:

500 גרם קמח (½ 3 כוסות)
10 גרם מלח (2 כפיות)
100 גרם סוכר (½ כוס)
4 ביצים
120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
25 גרם שמרים טריים (½ שקית שמרית או ½ קובייה) או כף יבשים
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות (½ 1 חבילות)

למלית:

200 גרם ממרח תמרים מעורבבים עם שלוש כפות דבש
1 תפוח קלוף חתוך לקוביות

אופציונלי:

אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים למלית וכמו כן גם קינמון

ההכנה:

1. מכינים את הבצק ומתפיחים:

במיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, מלח, סוכר, ביצים, חלב, שמרים וקליפת לימון במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.

2. ממשיכים לעבד ותוך כדי מוסיפים לבצק חמאה בהדרגה (בכל פעם מוסיפים 3-2 קוביות קטנות, מחכים עד שהכמות נטמעת לגמרי בבצק ורק אז ממשיכים). מעבדים עוד 5 דקות. הבצק שמתקבל נראה נוזלי למדי וזה בסדר, הוא יתייצב בקירור.

3. עוטפים את קערת הבצק ומעבירים למקרר ללילה (הבצק יתייצב וגם יתפח מעט).

4. מערבבים את חומרי המלית ולארח מכן מורחים את הבצק במלית. מגלגלים את המלבן לרוחב, כך שתיווצר רולדה ארוכה.

5. משטחים כל רולדה מעט בידיים לצורת מלבן לא עבה. חותכים כל מלבן שנוצר לאורכו, לשתי רצועות.

6. קולעים צמה משתי הרצועות: מתחילים מהאמצע וקולעים לכיוון אחד, כשכל רצועה מועברת פעם מעל ופעם מתחת לרצועה השנייה. חוזרים לאמצע וקולעים באותו האופן לכיוון השני. מהדקים כל אחד מקצות הצמה ומעבירים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית או קוגלהוף, כשהמילוי מופנה כלפי מעלה.

7. מכסים ומניחים להתפחה, עד שהבצק אוורירי והעוגות עולות מעט בגובהן מעל שולי התבנית.

8. אופים בחום 165 מעלות למשך 25-30 דקות ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות