אוזני המן במילוי שוקולד כמו בקונדיטוריה

איך מכינים אוזני המן ביתיות וטעימות, אבל ממש כמו בקונדיטוריה? משה אהובי מקונדיטוריית פיס אוף קייק מסביר

משה אהובי, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיס אוף קייק
פיס אוף קייק, חזק בנדיבות ובמתיקותצילום: אפיק גבאי
משה אהובי, שף קונדיטור אורח

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק:

200 גרם אבקת סוכר
4 חלמונים
600 גרם קמח מנופה
400 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

למילוי:

300 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
30 מ"ל ברנדי/וויסקי
2 ביצים
2 חלמונים או ממרח לבחירה (שוקולד, חלבה, חמאת בוטנים)

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים לתוך מעבד מזון ומעבדים במספר פולסים קצרים. יש להמנע מעיבוד יתר.

2. ברגע שנוצר כדור בצק יש להפסיק את פעולתו של המכשיר, להוציא את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות.

3. מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ. מומלץ לעבוד עם בצק קר מאוד, על גבי משטח קר כגון שיש. יש לקמח בנדיבות את המשטח לפני ותוך כדי הרידוד עם המערוך.

4. לאחר הרידוד, קורצים עיגולים מהבצק המרודד בעזרת כוס או חותכן, ומניחים אותם על גבי מגש מרופד בנייר אפייה.

5. מכינים את המילוי: על גבי סיר כפול על אדים (בן מארי) ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה עם ברנדי או וויסקי. מורידים מהאדים, וטורפים פנימה שתי ביצים ושני חלמונים. מאחסנים במקרר כ-24 שעות עד להתייצבות. ניתן לוותר על הכנת המילוי ולהחליפו בכל ממרח שוקולד, נוטלה או חלבה.

6. ממלאים את אוזני ההמן: משתמשים בשק זילוף חד פעמי - יש להחזיק את שק הזילוף באופן שיאפשר למלא אותון מבלי להתלכלך. אין צורך למלא יותר משליש שק. גוזרים חור בגודל בינוני בקצה שק הזילוף.

7. מזלפים מעט חומר על כל עיגול בצק. אין למלא יתר על המידה אחרת לא יהיה ניתן לסגור את הכיסון.

8. מקפלים את אוזן המן: מרימים את כל עיגול הבצק מהמגש ומקפלים לצורת משולש. יש להדק היטב את הקצוות.

9. מסדרים את אוזני המן חזרה על גבי המגש מבלי שאוזני ההמן יגעו אחד בשני.

10. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את אוזני ההמן כ-15 דקות. ברגע שהן מזהיבות, יש להוציאן מהתנור.

11. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. ניתן לשמור בכלי אטום לפחות כשבועיים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ