מתכון לקובנה של מאיר אדוני

הקובנה של צביה שהוגשה בעבר במסעדת "מזללה" של השף מאיר אדוני היא פריכה וכהה מבחוץ, נימוחה, ענוגה וחמאתית מבפנים. עונג שבת במלוא מובן המילה

מאיר אדוני, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הקובנה ב"מזללה". לחם פנטסטי
מאיר אדוני, שף אורח

כבר היה מי שקרא לקובנה של צביה שהיתה מוגשת במסעדת "מזללה" של השף מאיר אדוני (וגם בלומינה בגרסת פרווה) "הבריוש התימני". מדובר בקובנה שהיא לא פחות מגאונית: פריכה וכהה מבחוץ, נימוחה, ענוגה וחמאתית מבפנים ובכל סנטימטר תפוח שלה היא, סליחה על הביטוי, לא פחות ממעוררת השתאות. ולכן, כל מנה בעולם כולו מתחוורת לצד השלמות האינסופית של הקובנה, שכמה שהיא עמוסה - אף פעם לא נמאס ממנה. במזללה הגישו אותה כשהיא עשויה עם תועפות של סמנה (חמאה מזוקקת) מה שגורם לה להיות מושחתת אף יותר ולשם האיזון הביאו לצידה גם מטבל עגבניות מרוסקות (או: רסק עגבניות, גרסת המסעדה), שמן זית ופלפל ירוק חריף. אבל למי אכפת- העיקר שיש קובנה. 

כמות המנות: 2-3 קובניות או אחת גדולה

דרגת קושי: קל

מצרכים:

חצי קילו (3 כוסות וכף) קמח לבן
100 גרם (חצי כוס) סוכר
35 גרם חמאה רכה / מומסת
50 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים
20 גרם (2 כפיות וחצי) מלח דק
240 מ"ל (כוס) מים חמימים
1  ביצה

לפתיחת הבצק: 150 גרם חמאה רכה

ביצה טרופה ומעט חלב

אופן ההכנה:

1. לשים את כל החומרים מלבד החמאה במיקסר (עם וו לישה) לרבע שעה במהירות בינונית. לאחר מכן נותנים לבצק מנוחה במשך כרבע שעה.

2. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים שוב כ-5 דקות. לאחר מכן, שוב יש לתת מנוחה לבצק כרבע שעה מכוסה.

3. לשים שוב את הבצק במיקסר במשך כ-3 דקות.

4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומורחים אותם בחמאה. כל חלק מחלקים לכדורי בצק קטנים בגודל פינג פונג.

5. משמנים משטח עבודה עם הרבה חמאה או שמן. משטחים את כדורי הבצק באופן ידני על המשטח. עם מערוך מרדדים את הבצק למלבן דק.

6. שוב מורחים את מלבן הבצק בחמאה.

7. מגלגלים את הבצק לשבלול. כך עוברים על כל כדורי הבצק.

8. מעבירים את שבלולי הבצק (6-7) לסיר ג'חנון או תבנית עגולה בקוטר 20 או רינגים לאפיית טארט.

9. מערבבים ביצה ומעט חלב. מושחים את כל שבלולי הבצק בביצה וחלב. מניחים לתפיחה של לפחות 40 דקות עד להכפלת הנפח והפיכת הקובניות לקובנה אחת גדולה.

10 . מכניסים את הקובנה לתנור בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות.

קובנה של צביה במזללהצילום: רותם מימון

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ