מתכון: פשטידת פסטה, גבינות ופטריות

מתכון לפשטידת פסטה עם הרבה גבינות ופטריות שטעים לאכול בכל שעה של היום

הארץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פשטידת פסטה ופטריות
פשטידת פסטה ופטריותצילום: Dreambigphotos Dreamstime.com
הארץ

כמות המנות: 8

דרגת קושי: קל

חומרים לתבנית פיירקס בגודל 25X35 ס"מ:

50 גרם חמאה
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות בעובי ½ ס"מ
1 פטריית פורטובלו פרוסה לרצועות בעובי ½ ס"מ
500 גרם פסטה חלולה (פנה, קונכיות)
1 כף שמן זית
250 גרם גבינת פטה מפוררת
200 גרם פתיתי גבינה צהובה (כמו עמק)
1 גביע קוטג'
5% 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

1. ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, ומטגנים כרישה ופטריות כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד לאידוי הנוזלים.

2. מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן - אל דנטה (שימו לב לא לבשל את הפסטה יתר על המידה). מסננים היטב ומערבבים עם כף שמן.

3. בזמן שהפסטה מתבשלת מערבבים פטה, קוטג', שמנת וביצים בקערה.

4. מוסיפים את הפטריות ואת הפסטה לתערובת הגבינות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת ואופים 35-40 דקות, עד שהמאפה זהוב.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ