מתכון: שבלולי בצק עלים, פטה וזיתים

מה עוד עושים עם בצק עלים מוכן? נשנוש מהיר וקל מאוד - עם אותם חומרי הגלם, שתי צורות הכנה שונות

הארץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שבלולי גבינות וזיתים
שבלולי גבינות וזיתיםצילום: Creative-Family / iStockphoto vi
הארץ

כמות המנות: 6-8 סועדים רעבים

משך ההכנה: 10 דקות

דרגת קושי: קל

מצרכים:

חבילה מופשרת של בצק עלים מרודד ומצונן מוכן 

200 גרם גבינת פטה

200 גרם גבינה לבנה או שמנת

ככוס זיתים שחורים מגולענים

20 עגבניות שרי (לא חובה)

עלי בזיליקום

מעט מלח

ביצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. קוצצים את הזיתים ועגבניות השרי.

3. בקערה מערבבים את הגבינות יחד ומוסיפים את הזיתים והעגבניות. 

4. פורשים את בצק העלים על נייר האפייה שהוא מגיע עמו. 

5. מפזרים בנדיבות את התערובת של הגבינות והזיתים על הבצק ומורחים אותה.

6. מגלגלים את הבצק למעין נקניק ארוך או רולדה - אם תרצו. חשוב להקפיד שהגלגול יהיה כמה שיותר מהודק.

7. חותכים את הבצק המגולגל לפרוסות של כשני סנטימטרים ומעבירים לתבנית עליה נייר אפייה משומן.

8. טורפים את הביצה ומברישים מעט את השבלולים.

9. אופים עד לקבלת גוון זהוב (כ-20 דקות אפייה לפי התנור שלכם).

מאפה בצק עלים עם גבינות, זיתים ועגבניות שרי
מאפה בצק עלים עם גבינות, זיתים ועגבניות שריצילום: antares71 / iStockphoto via Gett

אפשרות אחרת למי שאינו מעוניין בשבלול, אלא במעין מאפה פתוח:

פורשים את הבצק על משטח עבודה. חותכים אותו למלבנים קטנים או קורצים בו עיגולים בקוטר 5 ס"מ.

על כל עיגול/מלבן מניחים גבינת פטה מפוררת, מעט זיתים וחצי עגבנית שרי (במקרה זה אפשר לוותר על שאר הגבינות). מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד קבלת גוון זהוב. 

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ