מתכון: טימבלו - מאפה פסטה איטלקי

מאפה הפסטה האיטלקי המסורתי - טימבלו - מקבל טיפול עדכני מהשפים מוטי סופר ורוני בלפר, מהרפובליקה של רונימוטי

רוני בלפר ומוטי סופר, שפים אורחים
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני בלפר ומוטי סופר, שפים אורחים

כמות המנות: 6-8

משך ההכנה: שעתיים

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

250 גרם פסטה קונכיות
חצי כוס רוטב עגבניות
פטריות פורטובלו מטוגנות מעט
50 גרם רצועות זוקיני מוקפץ קלות (או קישוא)
50 גרם פלפלים קלויים
ענף אורגנו ענף בזיליקום
100 גרם מוצרלה מגוררת
50 גרם פרמז'ן מגורר

לבשמל:

4 כפות קמח
50 גרם חמאה
1 כוס חלב
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה עד לחצי בישול, מצננים במים קרים ועוטפים בשמן זית.

מכינים את הבשמל:

ממיסים בסיר שטוח את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב במטרפה עד להיווצרות דייסה חלקה וסמיכה. (אם יש גושים ניתן לסנן). מתבלים במלח ופלפל.

משמנים תבנית אפייה מלבנית, מערבבים את הפסטה עם הבשמל רוטב העגבניות ושאר המרכיבים.

מסדרים בתבנית ומוסיפים בכל קומה שכבה של גבינה ומוודאים שיש כמות שווה של פסטה ושל שאר המרכיבים בכל קומה.

אופים בחום של 190 מעלות כ-20 דקות מכוסה בנייר אלומיניום, מסירים את הנייר ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי.

מקררים את המאפה, מחממים שוב לפני ההגשה והופכים לצלחת הגשה.

 טימבלו - מאפה פסטה איטלקי
טימבלו - מאפה פסטה איטלקיצילום: Mariha-kitchen / Getty Images/iS

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ